Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΕΡΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
Κινήσεις εντυπωσιασμού

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τη «θεαματική μείωση», όπως την χαρακτηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ σχεδιάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε μία κίνηση που εντάσσεται σε εκτεταμένη αναθεώρηση στρατηγικής με στόχο την ανάσχεση της διασποράς πυρηνικών όπλων. Μία «στρατηγική» που στοχεύει κυρίως στον επαναπροσδιορισμό των ισορροπιών με «αμερικανική πρωτοβουλία» και συνάμα στην προώθηση της εικόνας μίας πιο «φιλειρηνικής» αμερικανικής κυβέρνησης...

Η στρατηγική αυτή «στοχεύει σε μία θεαματική μείωση των αποθεμάτων πυρηνικών όπλων, η οποία θα εξακολουθεί ταυτοχρόνως να αποτελεί μια συμπαγή και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη» και θα χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ χτες αργά αναμενόταν η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς προκειμένου να συζητήσουν τη νέα στρατηγική, όπως αναφέρει το βρετανικό BBC.

Η ανακοίνωση περί της «θεαματικής μείωσης» των αποθεμάτων των πυρηνικών όπλων έρχεται μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Λευκού Οίκου της σύγκλησης στις 12 και 13 Απρίλη διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκιμπς. Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα αυτό με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον Γκιμπς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ