Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου, Κώστας Καζάκος και Σταύρος Σκοπελίτης, με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, θέτουν σειρά ερωτημάτων σχετικά με το βιοκλιματικό στέγαστρο αρχαιοτήτων Σαντορίνης και απαιτούν να απαντήσει, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της Σαντορίνης: Ποια είναι τα αίτια της κατάρρευσης του στεγάστρου το 2005. Ποια είναι τα πορίσματα των δικαστικών και διοικητικών ερευνών. Ποιοι ευθύνονται και αν θα επιστραφούν τα 41.183.359,56 ευρώ που πήγαν χαμένα. Πότε θα λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Σταύρος Σκοπελίτης και Κώστας Καζάκος ζητούν να προστατευθούν οι Κυκλάδες από την ανέγερση μεγάλων τουριστικών μονάδων και ρωτούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ανακαλέσει την ΚΥΑ 185070/1676/9-5-2008, όπως και όλες τις μεταγενέστερες αποφάσεις, εγκρίσεις και άδειες που στηρίχτηκαν σε αυτή, προκειμένου να μην ανοίξει ο δρόμος για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά, σε βάρος του περιβάλλοντος.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου, με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό, αναφορικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Κυκλαδονήσια, ζητούν να απαντήσει αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αδειοδοτήσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σέριφο και ποιες είναι οι προθέσεις της για τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος και Διαμάντω Μανωλάκου απαιτούν τη διάσωση του μνημείου της Επισκοπής στη Σίκινο και ερωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου όχι μόνο να μην καταρρεύσει, αλλά και να συντηρηθεί κατάλληλα και να προστατευθεί το ταφικό μνημείο της Επισκοπής στη Σίκινο.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους απαιτούν τη στελέχωση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας με προσωπικό μόνιμο και εκπαιδευμένο ώστε να ανταποκρίνεται ο οργανισμός στις σύγχρονες ανάγκες και ρωτούν τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση για τη διάθεση κονδυλίων και εξοπλισμού για τη στήριξη της δασοπροστασίας τόσο της συγκεκριμένης περιοχής όσο και της χώρας μας.

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό για τα Βιομηχανικά Σφαγεία ΕΑΣ Αγρινίου, απαιτεί να πάψει η συρρίκνωση που οδηγεί στο ξεπούλημα τις συνεταιριστικές εταιρείες, σε βάρος παραγωγών και κτηνοτρόφων καταδικάζοντας σε μαρασμό την ύπαιθρο. Ερωτά γιατί σιωπά στο ξεπούλημα των σφαγείων της ΕΑΣ Αγρινίου και περιφρονεί τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, αλλά και των απολυμένων από τα βιομηχανικά σφαγεία της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ