Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μέτρα που έρχονται

Τα άμεσα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση προβλέπουν:

Νέα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται είναι: Η μείωση των τακτικών αποδοχών όλων των υπαλλήλων κατά 7%. Κατάργηση του 14ου μισθού (ή σε πρώτη φάση του δώρου του Πάσχα) ή ακόμα και περικοπή τμήματος του 13ου και 14ου μισθού. Η παραπέρα καρατόμηση των επιδομάτων κατά 10% ακόμα.

Πάγωμα όλων των συντάξεων, ανεξαρτήτως ύψους. Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί πως δε θα δοθούν αυξήσεις για συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα.

Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες. Για τα είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα κ.ά.) θα φτάσει σε 11% (από 9%) και στα λοιπά εμπορεύματα σε 21% (από 19%). Εξετάζεται και το ενδεχόμενο εφαρμογής νέου συντελεστή, ακόμα υψηλότερου, για τα θεωρούμενα είδη πολυτελείας.

Νέα αύξηση κατά 20% πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καύσιμα κίνησης, τσιγάρα - ποτά) σε συνέχεια αυτών που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν και έχουν μπει σε εφαρμογή. Μέσα στους σχεδιασμούς είναι ακόμη και οι αυξήσεις φόρων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ