Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ανησυχία και απειλές για λογαριασμό της αστικής τάξης

Σε χτεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, απαίτησε από το ΚΚΕ να «μην παίζει με τη φωτιά» και να «ζήσει στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας»

Τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος από τις λαϊκές αντιδράσεις που αναπόφευκτα θα προκαλέσει η όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης, ανέδειξε ο Κ. Μητσοτάκης ως βασικό στόχο του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Γι' αυτό, μιλώντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ, η πρωτοπόρα και συνεπής δράση του οποίου, όπως ο ίδιος άφησε με σαφήνεια να διαφανεί, ενοχλεί και φοβίζει τα επιτελεία της πλουτοκρατίας.

Μιλώντας εκ μέρους της αστικής τάξης, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε και υπηρετεί, ο Κ. Μητσοτάκης εξήρε την ταξική συναίνεση ανάμεσα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και ζήτησε από τον ΚΚΕ «να μην παίζει με τη φωτιά», καλώντας το να κινηθεί στο πλαίσιο της «δημοκρατικής νομιμότητας». «Πρέπει να αποφασίσουν να ζήσουν μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά, δίχως να διστάσει ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει ανιστόρητους ισχυρισμούς, εμπλέκοντας σ' αυτούς και τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, είναι «εθνική ομοψυχία» προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό αξίωσε από το ΚΚΕ «να είναι νομιμόφρον»(!) και «να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα», εννοώντας σαφώς να σκύψει το κεφάλι στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Για το σκοπό αυτό, επικαλέστηκε με νόημα ακόμα και τον εμφύλιο πόλεμο, για να ενεργοποιήσει φοβικά αντανακλαστικά απέναντι σε οποιονδήποτε αντιδρά, αμφισβητεί και αντιπαλεύει τη στρατηγική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Από την άλλη, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή «ο πρωθυπουργός πήρε επιτέλους τις αποφάσεις του και διέβη τον Ρουβίκωνα», επικροτώντας πλήρως όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Καλά τα είπε, με ωμότητα και ειλικρίνεια», διαπίστωσε, επισημαίνοντας ότι «είπε αυτά που λέω είκοσι χρόνια». Ταυτόχρονα, αποδοκίμασε την φραστική επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος που τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία. Στο ίδιο πνεύμα, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση πρέπει «να εφαρμοστούν ταχύτατα», ενώ φρόντισε να επισημάνει ότι δεν αρκούν.

Ζήτησε γι' αυτό νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Συνέστησε ακόμα «να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική αναταραχή που θα επέλθει», καθώς δε φάνηκε να εφησυχάζει, επειδή μέχρι τώρα «οι αντιδράσεις είναι συγκρατημένες». Κατά τα λοιπά, δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε νουθεσίες προς τον πρωθυπουργό, συνιστώντας του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, προκειμένου να πετύχει πειθαρχία και αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ