Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΧΟΝΓΚ ΓΙΝ ΝΑ
Ο κυνηγός

Εξαίρετο, στρωτό και ούτε μια στιγμή ανιαρό, κλασσικής δομής θρίλερ με εντονότατα στοιχεία ταινίας τρόμου - είναι γνωστός ο απροκάλυπτα κυνικός ασιατικός τρόπος έκφρασης της ωμής βίας, που εδώ πλέει σε αμέτρητα κυβικά αίματος.

Με φόντο τον καθημερινό ρεαλισμό της σκοτεινής πλευράς της νοτιοκορεάτικης μεγαλούπολης και με καθημερινούς χαρακτήρες. Εδώ δεν υπάρχει δράση για τη δράση, κάτι ιδιαζόντως βαρετό. Εδώ τα κυνηγητά των αντιπάλων, μπρος - πίσω και πάνω - κάτω στα ανηφορικά καλντερίμια της Σεούλ έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχουν εικοσάλεπτα κυνηγητά αυτοκινήτων και δεν εκρήγνυνται αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει ακατάσχετο πιστολίδι αλλά ψυχοπαθής μαζικός δολοφόνος με καλέμι και σφυρί.

Ενας πρώην αστυνομικός και νυν έμπορος σεξ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Δύο από τα κολ γκερλ (συνοδός κυριών) που έχει στη δούλεψή του εξαφανίστηκαν από την κυκλοφορία μυστηριωδώς, χωρίς να του αποδώσουν το μερίδιό του. Ο ίδιος πιστεύει ότι επιχειρηματίες προσποιούμενοι τους πελάτες απαγάγουν τις κοπέλες για να τις πουλήσουν. Οταν μπροστά στα μάτια του εξαφανίζονται τα ίχνη μιας ακόμη κοπέλας, αναγνωρίζει στον τηλεφωνικό αριθμό του πελάτη τον ένοχο που αναζητεί και η δράση άρχεται... Ο σκηνοθέτης μας εφοδιάζει σε τακτά διαστήματα, με τόσο στοιχεία όσα ακριβώς χρειάζονται ώστε ο θεατής, με την ιδιότητα του εν μέρει γνωρίζοντος να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε το κουβάρι της αποκωδικοποίησης του φιλμικού κειμένου και την αναμέτρηση με τις δικές μας γνώσεις επί και εκτός αντικειμένου αλλά και ταχύτητας ως προς τη λύση. Εξαιρετικά γοητευτική τεχνική. Κάπου στην πορεία της κύριας ιστορίας μπλέκεται και μία δευτερεύουσα με έναν άνδρα που πέταξε ακαθαρσίες στο πρόσωπο του δήμαρχου της πόλης, με σκίτσα πολλά της υποτελούς και δουλικής στους πολιτικούς αστυνομίας και τα τηλεοπτικά κανάλια που ο ρόλος τους επιβάλλει να κάνουν επιλεκτικά την τρίχα τριχιά και τούμπαλιν.

Η αφίσα της ταινίας
Η αφίσα της ταινίας
Παίζουν: Κιμ Γιουν Σουκ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ