Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
Σταθμός για την ένταση και την πολιτικοποίηση της λαϊκής πάλης

Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και η ανάγκη οργάνωσης της λαϊκής πάλης στο επίκεντρο πολύμορφων εκδηλώσεων σε τόπους δουλειάς και γειτονιές

Ταξικά συνδικάτα και γυναικείοι σύλλογοι δουλεύουν μαζί για να «βουλιάξουν» οι δρόμοι και τη Δευτέρα (φωτ. από την απεργία στις 24 Φλεβάρη)
Ταξικά συνδικάτα και γυναικείοι σύλλογοι δουλεύουν μαζί για να «βουλιάξουν» οι δρόμοι και τη Δευτέρα (φωτ. από την απεργία στις 24 Φλεβάρη)
Συνεχίζονται κι εντείνονται οι προετοιμασίες, έτσι ώστε τα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, που διοργανώνουν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, να αποτελέσουν ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του ξεσηκωμού συνολικά της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στα μέτρα - λαιμητόμο που ήδη έχει εξαγγείλει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ, μαζί με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στη Λάρισα, θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Για εκείνη τη μέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους ενώ τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Δευτέρας αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο «Μπετίνα».

Στην Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ. στο συντριβάνι (πλατάνι). Στην Ξάνθη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στην Κέρκυρα στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Στη Λαμία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου. Στη Χίο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου, θα γίνει συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Γυναικών και της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνώντων απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής λαϊκής οικογένειας». Στη Ρόδο θα γίνει πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους. Στη Λιβαδειά το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης πραγματοποιούν εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς (Στρατ. Ιωάννου 24). Θα γίνει ομιλία, θα απαγγελθούν ποιήματα και θα προβληθεί η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».

Πολύμορφες εκδηλώσεις

Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεις με στόχο να αναδειχθεί η ρίζα των προβλημάτων των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων αλλά και ότι η πάλη για την ισοτιμία αποτελεί υπόθεση πρώτα απ' όλα της εργατικής τάξης.

  • Αύριο Παρασκευή, στη Χαλκίδα, στις 11 π.μ., κλιμάκιο της Γραμματείας ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Γυναικών θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην «Ηλεκτρομηχανική Κύμης» (πρώην ΕΒΟ). Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης τιμά την 8η Μάρτη, μέρα ξεσηκωμού των εργατριών της Νέας Υόρκης και τα 100 χρόνια από την καθιέρωσή της ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, διοργανώνοντας εκδήλωση στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (40 Εκκλησιών 61). Θα γίνει ομιλία με θέμα «Η θέση της γυναίκας στη σημερινή πραγματικότητα και η επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης» και προβολή ταινίας με θέμα την εργαζόμενη γυναίκα.
  • Μεθαύριο Σάββατο, στη Χίο, θα γίνει στις 11 π.μ. συγκέντρωση - συζήτηση, στην Απλωταριά.
  • Την Κυριακή 7 Μάρτη, στη Νάουσα θα γίνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο «Στέκι Νεολαίας». Στη Ρόδο, στις 18.30, το ΠΑΜΕ Γυναικών διοργανώνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου συζήτηση με θέμα: «Τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών, η στάση του γυναικείου κινήματος».
  • Την Τετάρτη 10 Μάρτη εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας διοργανώνουν η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49, στις 8.00 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται συσκέψεις με γυναίκες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ευόσμου και με εργαζόμενες στο Δημαρχείο Τριανδρίας, εξορμήσεις σε γυμνάσια και λύκεια των Αμπελοκήπων, στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Σταυρούπολη, στα γραφεία της Β'βάθμιας εκπαίδευσης Σταυρούπολης, σε σχολεία στις Συκιές, στη λαϊκή αγορά της Πυλαίας, στο γυμνάσιο και λύκειο των Πεύκων,στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «ΑΧΕΠΑ», σε δημοτικά σχολεία στους Αμπελόκηπους και στην Πολίχνη, στα καταστήματα του Ε' Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ στις Συκιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ