Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΡΑ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τη συνοδεία μιας προπαγάνδας - πρόκλησης για το λαό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες το νέο πακέτο - φωτιά για το λαϊκό εισόδημα, προαναγγέλλοντας όχι μόνο την επέκτασή του το επόμενο διάστημα, αλλά και την εφαρμογή του συνόλου των προαποφασισμένων φιλομονοπωλιακών ανατροπών σε Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Εργασιακά. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες στόχο έχουν να κλέψουν από τις τσέπες του λαού ακόμα 4,8 δισ. (2% του ΑΕΠ), στο όνομα του ελλείμματος, για το οποίο καμιά ευθύνη δεν έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Οι «άμεσες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εσόδων», όπως ονόμασε η κυβέρνηση την κλοπή του λαϊκού εισοδήματος μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας και της επιβολής νέων χαρατσιών, θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία - και μέσω αυτών στην πλουτοκρατία - 2,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα προκύψουν από τη μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και από τις άλλες περικοπές, που ρίχνουν στον Καιάδα τα τελευταία κοινωνικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Αθροιστικά, η κλοπή του λαϊκού εισοδήματος που συνιστούν τα μέτρα του Συμφώνου Σταθερότητας και τα «πακέτα», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη σύνταξή του, φτάνουν τα 16 δισ. ευρώ, όλα σχεδόν από τις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χτες ότι τα μέτρα έχουν αναδρομικό (ισχύουν από 1/1/2010) και μόνιμο χαρακτήρα. Σήμερα μπαίνουν με τη μορφή νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αύριο Παρασκευή ψηφίζονται στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Είναι μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως, για παράδειγμα, η αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Οι μειώσεις στα επιδόματα και τα δώρα θα σημάνουν για τους δημόσιους υπάλληλους την απώλεια 1,5 μισθού, με τα παράπλευρα μέτρα να καταβροχθίζουν άλλον ένα μισθό. Είναι φανερό ότι τα μέτρα βουλιάζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την οργάνωση της πάλης για το δυσκόλεμα της εφαρμογής τους, την τιμωρία της πολιτικής που τα επιβάλλει για το συμφέρον του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ