Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Κατέλαβαν τη Νομαρχία Ροδόπης

Σε κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας Ροδόπης προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους και επαναλειτουργία των εργοστασίων. Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν και σε κατάληψη του δημαρχείου της πόλης, την Παρασκευή. Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι της Νάουσας.

Τη ίδια ώρα όμως ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εξακολουθεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εργοδοσία. Αυτό αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά χτες το πρωί, σε σύσκεψη φορέων και κομμάτων που έγινε στην Κομοτηνή.

Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή δηλαδή του αποπροσανατολισμού, για να διασωθεί το σύστημα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στη σύσκεψη, πρότεινε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, να σπάσει ο όμιλος για να μείνουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα εργοστάσια της Κομοτηνής. Να διοριστεί από το κράτος προσωρινή διοίκηση για δύο χρόνια, η οποία θα αναλάβει να λειτουργήσει και να εξυγιάνει την επιχείρηση και κατόπιν να περάσει στα χέρια των εργαζομένων με αυτοδιαχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ