Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κλείνουν οι κλινικές της Κτηνιατρικής σχολής

Λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού αναστέλλεται η λειτουργία των κλινικών

Λόγω έλλειψης του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού αναστέλλεται η λειτουργία των κλινικών του Κτηνιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στην Καρδίτσα και είναι ένα από τα δυο Τμήματα Κτηνιατρικής που διαθέτει η χώρα μας.

Το κλείσιμο των κλινικών δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εκπαίδευση των φοιτητών, καθώς και στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στο νομό και στη γύρω περιοχή. Ανάμεσα στα προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι κι αυτό που σχεδιάστηκε από το Δήμο Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής και το Φιλοζωικό Ομιλο και αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, με την περισυλλογή και τη στείρωσή τους στις κλινικές της Σχολής.

Το θέμα που δημιουργείται συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας και στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, Χρ. Τέγος, επισήμανε ότι «η Κτηνιατρική Σχολή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις».

Ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, «βασικό σημείο της υπογραφείσας συμφωνίας μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια του τετραετούς προγραμματισμού, είναι η μείωση των πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες» και συνέχισε: «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Λόγω της υποχρηματοδότησης μειώνεται και ο αριθμός διορισμού του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ενώ πενιχρά είναι τα κονδύλια για υλικοτεχνική υποδομή, έχουν γίνει περικοπές στη διάθεση δωρεάν συγγραμμάτων κ.ά.».

Καταλήγοντας, ο Χρ. Τέγος υπογράμμισε: «Ο δήμος οφείλει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους φοιτητές, τους άλλους φορείς του νομού, ν' αναδείξει το σύνολο των προβλημάτων της σχολής, με αίτημα αιχμής την εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία των κλινικών της με την επαναπρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών που, ουσιαστικά, απολύονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ