Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στο δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας η διέξοδος

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι, ενάντια στο νέο ξεπούλημα των ναυπηγείων

Δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη, και από εκεί ξεκίνησαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ξεπουλήσει ξανά το ναυπηγείο, αυτή τη φορά στον πολυεθνικό όμιλο «Abu Dhabi Mar» (ADM).

Απόφαση που σηματοδοτεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αλλά και στη λειτουργία του ίδιου του ναυπηγείου. «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση πληρωμή και εξασφάλιση της δουλειάς των 161 εργαζομένων στα τρένα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 11 μήνες και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των ναυπηγείων. Οι εκπρόσωποι του σωματείου συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος περιορίστηκε σε αόριστες υποσχεσιολογίες προκειμένου να καταπραΰνει την οργή των εργαζομένων. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Το νέο ξεπούλημα των ναυπηγείων καταγγέλλει η «Εργοστασιακή Επιτροπή», τονίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου και ενιαίου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Ακόμα, η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ) καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου ότι γίνεται για άλλη μια φορά συνένοχη «στα εγκληματικά σχέδια ενάντια στους εργαζόμενους και το ναυπηγείο».

Η πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, του σωματείου, σπεύδοντας και αυτή τη φορά να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους, επί της ουσίας να επικροτήσουν το νέο ξεπούλημα του ναυπηγείου, εκφράζοντας απλώς κάποιες «ανησυχίες» για τις θέσεις εργασίας τους. Αυτή η πλειοψηφία μέχρι τώρα έχει προσυπογράψει κάθε αρνητική εξέλιξη σε βάρος του ναυπηγείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πρωτοστατήσει, όπως και τώρα, στην παράδοση του ναυπηγείου το 2000 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη γερμανική πολυεθνική «Thyssen Krupp», με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ