Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Η υποκρισία δεν περνάει

ΓΕΝΕΥΗ.--

«Οσοι αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπαθούν να κατηγορήσουν άλλους, είναι άμεσα υπεύθυνοι για τις πιο σοβαρές, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε χτες ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πρόκειται για τους ίδιους που επιβάλλουν ένα αποικιοκρατικό σύστημα με σκοπό να λεηλατήσουν τις χώρες του Νότου και να τις καταδικάσουν σε υπανάπτυξη, πρόσθεσε ενώ κατήγγειλε την εκμετάλλευση της λεγόμενης τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ως πρόφαση για την διεξαγωγή πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Αναρωτήθηκε ειρωνικά ποιος φέρει τις ευθύνες για τις βιαιότητες που έγιναν στο Αμπού Γκράιμπ, το Μπαγκράμ, το Γουαντανάμο και άλλα κέντρα βασανιστηρίων και θανάτου.

Στο μεταξύ, σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έκρηξη που σημειώθηκε στο γαλλικό πλοίο «La Coubre» στο λιμάνι της Αβάνας αφήνοντας πίσω πάνω από 100 νεκρούς, 200 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους, ενώ οι υλικές ζημιές εκτιμήθηκαν στα 17 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε μόλις 15 μήνες από τη Νίκη της Επανάστασης αποτέλεσε μέρος μιας συστηματικής επιθετικής καμπάνιας ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Σήμερα, 50 χρόνια μετά και παρά τις επανειλημμένες κατηγορίες της Κούβας για την ευθύνη που φέρει η CIA για την έκρηξη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να κρατάει τα ντοκουμέντα στο αρχείο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ