Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ - ΗΠΑ
«Ανησυχούν» οι ΗΠΑ για «συγκρούσεις» στο Νταρφούρ

XAΡΤΟΥΜ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού αρνήθηκε χτες τις κατηγορίες πως δυνάμεις του στο Τζέμπελ Μάρα του νότιου Νταρφούρ συγκρούονται με φράξια της ανταρτικής οργάνωσης SLΑ. «Οι στρατιώτες βρίσκονται εκεί για να επιβάλουν την τάξη και όχι για να συγκρούονται με τους αντάρτες της φράξιας του Αμπντέλ Ουαχιντ Νουρ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού Αλ Σαουάρμι Κχάλεντ. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος οργανώσεων του ΟΗΕ στην περιοχή αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις πρόσφατες πληροφορίες ΜΜΕ ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες νεκροί άμαχοι απ' τις συγκρούσεις στρατιωτών - ανταρτών στο Τζέμπελ Μάρα, λέγοντας ότι δεν έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πάντως, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε χτες επιφυλάξεις και «σοβαρές ανησυχίες» για τις διαψεύσεις του σουδανικού στρατού, καλώντας «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιτρέψουν την εκεί πρόσβαση σε κλιμάκιο αξιωματούχων της κοινής αποστολής ΟΗΕ - Αφρικανικής Ενωσης, ώστε να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.

Το ίδιο 24ωρο, στο Νότιο Σουδάν, και τα 17 πολιτικά κόμματα της περιοχής υπέγραψαν συμφωνία κώδικα προεκλογικής και εκλογικής συμπεριφοράς ενόψει των πρώτων πολυκομματικών, δημοκρατικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί τον ερχόμενο Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ