Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξεκίνησε η εξόρμηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Την ώρα που μέσα στον ΟΛΠ εξελισσόταν η κυβερνητική φιέστα, οι ταξικές δυνάμεις καλούσαν σε ξεσηκωμό ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης

«Στο πόδι» σηκώθηκε και το κέντρο του Πειραιά χτες απ' το πρωί

*

«Στο πόδι» σηκώθηκε και το κέντρο του Πειραιά χτες απ' το πρωί
«Ολοι στους δρόμους μαζί με το ΠΑΜΕ», «ήρθε η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού». Αυτό το κάλεσμα ηχούσε χτες το πρωί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά στην πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης και συναγερμού που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, για να ξεσηκώσει το λαό της πόλης ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το «Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΟΛΠ 2010 - 2020» - που είναι μέρος της βάρβαρης φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής - το οποίο εκείνη ακριβώς την ώρα παρουσιαζόταν σε φιέστα που είχε στηθεί, από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ.

Η εξόρμηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, όπου ο Νίκος Μαυροκέφαλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου Λογιστών Πειραιά, επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, «υποδεχόμαστε αγωνιστικά τα στελέχη της πλουτοκρατίας» στην πόλη, «αντιστεκόμαστε στην επέλαση των μονοπωλίων στον Πειραιά, που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην εργατική τάξη για τη φτωχή λαϊκή οικογένεια». Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μη χάσουν ούτε λεπτό, να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ώστε να υψώσουν τείχος αντίστασης στα νέα μέτρα. Ακολούθησε πορεία ενημέρωσης του κόσμου σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην άλλη άκρη του λιμανιού, στο κτίριο του ΟΛΠ, η διυπουργική επιτροπή σε ανοιχτή συνεδρίαση, με συντονιστή τον αντιπρόεδρο της Βουλής Θ. Πάγκαλο, την υπουργό ΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη και υφυπουργούς από τα υπουργεία Εργασίας, Μεταφορών, τον πρόεδρο του ΟΛΠ και άλλους, παρουσίαζε το «Αναπτυξιακό Σχέδιο» για τον Πειραιά, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο και μαζί με αυτά για αρχή 1,5 δισ. ευρώ, όταν για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει «σάλιο».

ΚΟΠ: Σχέδιο στα μέτρα των μονοπωλίων

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ για τη χτεσινή φιέστα στον ΟΛΠ σημειώνει:

«Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση με τη φιέστα της παρουσίασης του "Αναπτυξιακού Σχεδίου του ΟΛΠ ΑΕ" να κρύψει το αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της. Το σχέδιό της είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και στον αντίποδα της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Την ίδια ώρα, που καλεί τους εργαζόμενους σε όλο και μεγαλύτερες θυσίες, προσφέρει απ' την άλλη πακτωλό κρατικής χρηματοδότησης στους ομίλους των κατασκευών και των τραπεζών μέσω ΣΔΙΤ, Συμβάσεων Παραχώρησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση και λειτουργία έργων ύψους 1 δισ. ευρώ. Προωθεί γνωστές προτεραιότητες των εφοπλιστών και των τουριστικών ομίλων για τη δημιουργία υποδομών διευκόλυνσης του ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων, για ξενοδοχεία πολυτελείας και κέντρα συνεδριακού τουρισμού, για ιδιωτική εκμετάλλευση όλης της παραθαλάσσιας περιοχής του Πειραιά.

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο αποτελεί συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της προβλήτας ΙΙ του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΠ. Υπηρετεί το στρατηγικό σχεδιασμό της άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο των δικτύων μεταφοράς και ενέργειας. Η υλοποίηση αυτών των σχεδίων βαδίζει χέρι - χέρι με την κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των εργατικών κατακτήσεων, τις απολύσεις, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος για να δοθεί πρόσθετη κρατική ενίσχυση στα μονοπώλια.

Οι στόχοι του σχεδίου δεν αφορούν την ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επιχειρήσεων του Πειραιά ούτε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη Ν/Ζώνη και γενικότερα στις επιχειρήσεις του Πειραιά.

Το ΚΚΕ καλεί σε γενικό λαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει το σχέδιο που παραδίδει ολόκληρο το λιμάνι και τις γύρω περιοχές στους μονοπωλιακούς ομίλους. Καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια λιμάνια, ναυπηγεία και ακτοπλοϊκές μεταφορές, για πλήρη σταθερή εργασία στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Κλιμάκωση του ταξικού αγώνα για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ