Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι κινηματογραφιστές στη Λάρισα

Με το «Χρυσό Ιππο» για την προσφορά του στον κινηματογράφο θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στο 18ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών Λάρισας από 15-18/3 (προφεστιβαλικές εκδηλώσεις) και από 19-21/3 (κυρίως φεστιβάλ). Θα γίνει τιμητική προβολή της ταινίας του «Ελ Γκρέκο» (21/3).

Στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα προβληθούν οι ταινίες μεγάλου μήκους «Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ» του Δ. Κολλάτου, τα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Μάνος Χατζιδάκις - είδωλο στον καθρέφτη» του Δ. Βερνίκου, «Νίκος Καζαντζάκης - ακροβάτης πάνω από το χάος» του Λ. Χαρωνίτη και «Χορεύοντας στον πάγο» του Στ. Ιωάννου. Θα προβληθούν και ταινίες μικρού μήκους νέων Λαρισαίων σκηνοθετών.

Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 16 ταινίες μικρού μήκους και 24 ταινίες στο Μεσογειακό διαγωνιστικό. Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι ταινίες: «Κι εγώ για μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη (Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα), «Γάτα εξ ουρανού» της Δήμητρας Νικολοπούλου και «Μαρία» του Θανάση Σαράντου στο Μεσογειακό διαγωνιστικό τμήμα, όπου συμμετέχει επίσης η κυπριακή ταινία «HELLMETS» του Γιώργου Κουκουμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ