Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
«Παίρνουν τη σκυτάλη» την επόμενη Δευτέρα

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες, πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η αφίσα για το συλλαλητήριο στην Αθήνα
Η αφίσα για το συλλαλητήριο στην Αθήνα
Βήμα κλιμάκωσης στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού αποτελούν τα κοινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας που διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα, με τις προετοιμασίες για την επιτυχία τους να συνεχίζονται μέχρι τελευταία ώρα. Απέναντι στη λαιμητόμο που στέλνουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση, η ΕΕ, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, οι γυναίκες κι οι άντρες του μόχθου καλούνται να απαντήσουν με ένταση και πολιτικοποίηση των αγώνων τους.

Ηδη από τις προηγούμενες μέρες οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος «όργωσαν» χώρους δουλειάς και γειτονιές διαδίδοντας το κάλεσμα σε ξεσηκωμό για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για αντεπίθεση.

Τα ραντεβού για τα συλλαλητήρια της επόμενης Δευτέρας είναι:

  • Αθήνα, 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στις 10.30 στο εργοστάσιο της ELITE και στις 12.30 μ.μ. στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις.
  • Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους ενώ τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Δευτέρας αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Το πρωί θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο «Μπετίνα».
  • Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ. στο συντριβάνι (πλατάνι).
  • Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Κέρκυρα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
  • Λαμία, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.
  • Ρόδος, στις 6 μ.μ. πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους.
  • Λιβαδειά, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (Στρατ. Ιωάννου 24) εκδήλωση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και του Συλλόγου Γυναικών της πόλης. Θα γίνει ομιλία, θα απαγγελθούν ποιήματα και θα προβληθεί η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».
Πολύμορφη δραστηριότητα

Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεις για να αναδειχθεί η ρίζα των προβλημάτων των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και πως η πάλη για την ισοτιμία αποτελεί υπόθεση της εργατικής τάξης.

  • Σήμερα στη Νάουσα εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο «Στέκι Νεολαίας».
  • Στη Ρόδο, σήμερα στις 18.30, το ΠΑΜΕ Γυναικών διοργανώνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο σε αίθουσα του τελευταίου συζήτηση με θέμα: «Τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών, η στάση του γυναικείου κινήματος».
  • Αύριο, στη Χίο, στις 13.00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Γυναικών και της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνώντων απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής λαϊκής οικογένειας».
  • Αύριο στη Λήμνο η Παλλημνιακή Επιτροπή του ΠΑΜΕ θα κάνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.
  • Την Τετάρτη 10 Μάρτη εκδήλωση διοργανώνουν η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 49, στις 8.00 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ