Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ

*

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν! Οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους πρέπει να βρίσκουν κάθε μέρα, κάθε ώρα απέναντί τους όλο και πιο ισχυρό, ογκούμενο ένα εργατικό κίνημα που αντεπιτίθεται και φτάνει να αμφισβητεί ως και την ίδια την εξουσία των καπιταλιστών. Η γενική απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ ξεδιπλώνεται από τα χαράματα σ' όλη τη χώρα. Η εργατική τάξη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, απεργεί και διαδηλώνει μαζικά με το ΠΑΜΕ στους δρόμους και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Εργάτες, νεολαίοι, γυναίκες, μετανάστες, συνταξιούχοι αναμετρούνται σκληρά με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, που επιχειρούν να επιβάλουν τα πιο άθλια αντεργατικά και αντιλαϊκά τους σχέδια.

Απαντούν στον πόλεμο των κεφαλαιοκρατών με ανυποχώρητο, ενιαίο ταξικό αγώνα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Γιατί όπως διαδηλώνουν ήδη, είναι «ταξικά τα μέτρα, ταξική και η πάλη, πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη».

Κάλεσμα καθολικής αποφασιστικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, εκτός από τα σωματεία, απευθύνουν πλήθος μαζικών φορέων, Ενώσεις των συνταξιούχων και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο κάλεσμά της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση υπογραμμίζει: «Η πάλη της φτωχής αγροτιάς ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης συνεχίζεται. Ο αγωνιστικός παλμός από τα μπλόκα έχει μεταφερθεί στις πόλεις, στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους, όλοι μαζί».

«Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ με αποφασιστικότητα να συνταχθούμε μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, να εμποδίσουμε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη αντεπίθεση, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την κατάκτηση δικαιωμάτων», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Εκατοντάδες είναι οι αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή απεργία από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα:

Στον ιδιωτικό τομέα

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΠΟΕΤΕΠ) - ΑΕΙ, Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Αγρινίου, Σάμου, Αρτας, Λευκάδας.

Τα Σωματεία: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αθήνας, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Χαρτεργατών Αττικής, Τύπου και Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «ΒΥΡΩΝ», Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Γυμναστών - Προπονητών Αττικής, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Οικοδόμων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου. Επίσης, τα Σωματεία των εργαζομένων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικού Προσωπικού και Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, ΣΕΜΥΣΕ (Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής), Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Ερμής» στο Ελληνικό, Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας Λάρισας, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων. Τα σωματεία σε: ΕΒΓΑ, ΦΑΓΕ, ΤASTY, «Κατσέλης», Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας, ΣΟΦΤΕΞ. Επίσης, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου.

Επίσης, απεργούν οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στο κανάλι της Βουλής και στους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Στο δημόσιο τομέα

Μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία πήραν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Αποφάσεις έχουν πάρει επίσης: Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, Πέλλας, Σύλλογος Εργαζομένων Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι», Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», Σύλλογος Εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα Νομού Φλώρινας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, Σύλλογος Εργαζομένων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σπουδαστές του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου, Σύλλογος Εργαζομένων στο «Ιασώ General», Πανελλήνια Ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ), γιατροί του Νοσοκομείου «Αττικόν», Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Τα Σωματεία Εργαζομένων των ΟΤΑ σε Πετρούπολη - Καματερό, Ηλιούπολη, Ζεφύρι, Ελληνικό, Αττική, Θριάσιο, Ταύρο, Καισαριανή, Κορυδαλλό και Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ