Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΒΟΛΟΣ
Επίθεση αστυνομικών κατά δημοσιογράφου

Τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής, εργαζόμενος στην εφημερίδα «Θεσσαλία», στο Βόλο, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στο Δημαρχείο της πόλης. Η επίθεση των αστυνομικών και κάποιων που έλεγαν ότι «είναι αστυνομικοί» εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα, έγινε όταν, όπως και όφειλε, φωτογράφιζε τη διαμαρτυρία εργαζομένων και φοιτητών, μέσα στο χώρο, που έγινε με αφορμή την παρουσία της υπουργού.

Την επίθεση καταδικάζει η «Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων», η οποία σε ανακοίνωσή της αφού εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον Θ. Βογιατζή επισημαίνει ότι η «πράξη αυτή είναι - προφανώς - ενταγμένη στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζόμενων». Εκτιμά δε, ότι οι εντολές της κυβέρνησης στοχεύουν στη συγκάλυψη με κάθε τρόπο της «ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που υλοποιούνται με τη συναίνεση της ΝΔ, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και που ικανοποιούν τους κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που τα χειροκροτούν». Καλεί τους εργαζόμενους, τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συμπορευτούν μαζικά, αποφασιστικά στον ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. «Καλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους - τονίζει - να μη φοβηθούν απειλές και κάθε είδους εκβιασμό, αλλά ορθώνοντας τείχος απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, να σταθούν δίπλα στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, με γνώμονα την ελεύθερη και ουσιαστική ενημέρωσή του».

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η επίθεση εντάσσεται στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. «Το ΠΑΜΕ - υπογραμμίζει - εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογράφο και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συγκροτήσουν σε μαζικό, αποφασιστικό ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που η αστυνομοκρατία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι αναπόσπαστα συστατικά της. Απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, υπάρχει ο μοναδικός δρόμος φιλολαϊκής ανάπτυξης: Αυτός της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ