Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Και μαθηματικά προκρίθηκε

Η Εθνική ομάδα μετά τη νίκη της επί της Τσεχίας πέρασε οριστικά στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 

Απο τους καλύτερους παίκτες της εθνικής μας ο Νικος Οικονόμου

Sportidea

Απο τους καλύτερους παίκτες της εθνικής μας ο Νικος Οικονόμου
Πρώτος στόχος επιτεύχτηκε... Από το Σάββατο η Εθνική μας βρίσκεται και μαθηματικά πλέον στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2001 που θα γίνει στην Τουρκία. Η νίκη με 92-76 σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παράλληλα, ήταν και μια άτυπη ρεβάνς απέναντι στους Τσέχους για τον αποκλεισμό μας στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, ενώ οι αντίπαλοί μας πλέον αρχίζουν να έχουν προβλήματα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Παρ' όλα αυτά, η αποστολή της Εθνικής δεν τελειώνει εδώ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παύει να τονίζει συνεχώς ένα ακόμη στόχο της ομάδας, που είναι να τερματίσει αήττητη στη διάρκεια των προκριματικών σημειώνοντας 10 νίκες στους 10 αγώνες. Προς στιγμή αισίως έχει φθάσει στα 7/7. Με βάση αυτό το σκεπτικό ο αγώνας με τη Λευκορωσία την Τετάρτη κάθε άλλο παρά τυπικό χαρακτήρα έχει για τους διεθνείς μας. Ο βοηθός του Κώστα Πετρόπουλου, Νίκος Σταυρόπουλος έχει παρακολουθήσει τους Λευκορώσους και έδει δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες στον ομοσπονδιακό τεχνικό. «Με τη νίκη στην Τσεχία εξασφαλίσαμε ουσιαστικά την πρώτη θέση, αφού η Αυστρία δε νομίζω να μας δυσκολέψει. Ο στόχος όμως για τις 10 νίκες παραμένει και για αυτό το λόγο ο αγώνας στο Μινσκ έχει σημασία για μας».

Τουρκία μέσω... Τσεχίας

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Εθνική μας επικράτησε των Τσέχων με 92-76 έχοντας σαν... όπλο της την πολύ καλή άμυνα που γρήγορα την έφερε μπροστά στο σκορ (20-11 στο πρώτο 10λεπτο). Στη δεύτερη περίοδο όμως οι Τσέχοι ανέκαμψαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 30-25 πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημά της. Εκεί ανέλαβε ο Νίκος Οικονόμου που έφερε τη διαφορά στους 11 πόντους (41-30) με τους γηπεδούχους όμως να μειώνουν ξανά σε 48-46. Στην επανάληψη το ξύπνημα των Αλβέρτη, Γιαννούλη σε συνδυασμό και με την πολύ καλή ευστοχία του Καλαϊτζή η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (74-55) στα τέλη της τρίτης περιόδου όπου άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

Ελλάδα: Καλαϊτζής 8(2), Οικονόμου 20(2), Γιαννούλης 13, Ντικούδης 14, Αλβέρτης 22(2), Χαρίσης 2, Διαμαντόπουλος 2, Σιγάλας 2, Παπανικολάου 10, Παπαδόπουλος

Τσεχία: Μπέτσκα 18, Στούχλι 16, Φράνα 2, Τρίνκα 19, Βελτς 11(1), Τούτζεκ 2, Μπένεθ 5(1), Μπούλεκ 3(1)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ