Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4
Χορεύοντας στη βροχή

Πρεμιέρα με νίκη για τον Τάκη Λεμονή και τον Τάσο Μητρόπουλο στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, καθώς στην «πρώτη» τους οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 4-2. Σε ένα γρήγορο παιχνίδι, που συνοδεύτηκε με δυνατή βροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους τους. Πέραν αυτού, η αλλαγή του Κωστούλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνέχεια, καθώς οι Αθηναίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά και εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Γεωργιάδη στο 38` με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν τη νίκη, αλλά οι απουσίες των Τετράτζε και Μπορμπόκη έδειξαν ότι ήταν σημαντικές. Η αποβολή του συμπαίκτη τους αποσυντόνισε κατ' αρχήν την ομάδα που προσπάθησε μέχρι το τέλος το ακατόρθωτο, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Με την έναρξη οι δύο ομάδες έδειξαν ότι ζητούσαν ένα γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια και θα άγχωνε ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους τους. Οι γηπεδούχοι έφταναν με αξιώσεις στην περιοχή του Γεωργίου, αλλά όλα τελείωναν εκεί. Αντίθετα ο Ολυμπιακός προσπάθησε και στο 32` ο Γεωργάτος, με απευθείας χτύπημα φάουλ από τα 40 μέτρα, αιφνιδίασε τον Τοχούρογλου και έτσι έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περάσουν στην αντεπίθεση, αλλά στο 38` ο Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον διαιτητή, «έκανε θέατρο» μέσα στην περιοχή πέφτοντας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, κάτι που πέτυχε στο 56` μετά από σουτ του Ναλιτζή. Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έμειναν με «σταυρωμένα» χέρια και περνώντας στην αντεπίθεση, ο συνήθης ύποπτος στους τελευταίους αγώνες, Αλέκος Αλεξανδρής, στο 66` έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό δεν πτόησε τους «ασπρόμαυρους», που αν και με 10 παίκτες, πέρασαν στην επίθεση, πίεσαν και μπόρεσαν με κεφαλιά του Φρούσσου να παραβιάσουν για άλλη μια φορά την εστία του Γεωργίου. Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, που, απελευθερωμένοι από το άγχος και με τον Τζόρτζεβιτς που έκανε ό,τι ήθελε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, πέτυχαν το 2-3 στο 75` και στις καθυστερήσεις το τελικό 2-4.

Με πολλά λάθη η διαιτησία του Γ. Κασναφέρη και των βοηθών του κυρίως εις βάρος του δικεφάλου.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κατσαμπής, Βενετίδης, Μπράντιτς, Καμπς (55` Καφές), Κωνσταντινίδης, Αμπονσά, Ναλιτζής (79` Σπάσιτς), Γεωργιάδης, Οκκάς (55` Φρούσσος), Ουντέζε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Μαυρογενίδης (74` Κόντης), Γεωργάτος, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Πατσατζόγλου (66` Χούτος), Γιαννακόπουλος (29` Κωστούλας), Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ, Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ