Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Για εμπειρίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πρεμιέρα σήμερα για την ελληνική ομάδα ανσάμπλ γυναικών, η οποία θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Πορτιμάο (11-14 Μάρτη). Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει το πρώτο τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στη Βρέμη της Γερμανίας (13-18 Απρίλη).

Την ανανεωμένη ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Αθηνά Τσινασλανίδου, Σταυρούλα Σαμαρά και Τζένη Στεφανίδου. Μαζί τους θα ταξιδέψουν η υπεύθυνη της ομάδας ανσάμπλ Καμέλια Ντουνάβσκα, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Νέλι Ασένοβα, και η διεθνής κριτής Χρυσή Γεωργακάκη.

Η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί σήμερα στον προκριματικό των 5 στεφανιών και το Σάββατο στον προκριματικό του προγράμματος με τις 3 κορδέλες/ 2 σχοινάκια, ενώ οι τελικοί των δύο επιμέρους αγωνισμάτων θα γίνουν την Κυριακή, με τις οκτώ καλύτερες ομάδες των προκριματικών.

Το ανσάμπλ του 2010 χαρακτηρίζεται από τα πολλά νέα πρόσωπα, αφού η Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη είναι η μοναδική που είχε αγωνιστεί στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Μίε της Ιαπωνίας, ενώ και η Τζένη Στεφανίδου συμμετείχε στην προετοιμασία εκείνης της ομάδας. Δίπλα τους, υπάρχουν πλέον αθλήτριες που προωθήθηκαν από την αντίστοιχη ομάδα των νεανίδων, καθώς και η Αθηνά Τσινασλανίδου, η οποία μεταπήδησε από το ατομικό.

«Αυτή η ανανεωμένη ομάδα έχει ξεκινήσει να δουλεύει πολύ δυναμικά από τον περασμένο Οκτώβρη. Πιστεύουμε σε θετική παρουσία», δήλωσε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της ΕΓΟ, Ελένη Πολυχρονίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ