Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Προκλητική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους
  • Υποταγμένο στην πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, θέλει ο ΣΕΒ το λαό
  • ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να δράσει πιο αποφασιστικά

Απροκάλυπτη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική καταλήστευσης των εισοδημάτων τους εξαπέλυσε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, κλιμακώνοντας την επιθετικότητα του κεφαλαίου και αξιώνοντας την πλήρη υποταγή ολόκληρης της κοινωνίας στις πολιτικές που επιζητούν την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από τη συνεχώς αυξανόμενη στήριξη του κεφαλαίου.

Αποσιωπώντας ότι το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας και τα τεράστια ελλείμματά της οφείλονται στην πολιτική καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου στο όνομα της χρηματοδότησης του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, αλλά και δίνοντας το στίγμα της πλουτοκρατίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ υποστήριξε: «Οι κινητοποιήσεις, οι ανατροπές και οι βιαιότητες όλον αυτόν τον καιρό υποκινούνται από εκείνους που για δικό τους όφελος πασχίζουν να συντηρήσουν όλες εκείνες τις παθογένειες, που έκαναν το λαό μας ζητιάνο στις διεθνείς αγορές».

Σαν να μην έφτανε αυτό το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας ο Δ. Δασκαλόπουλος αναφερόμενος προφανώς στο λεγόμενο ιδιωτικό τομέα, υποστήριξε ότι πρόκειται για την «Ελλάδα που δεν χωρά στα επιδόματα και τις κομματικές αγρομισθίες», κάνοντας πως δεν έχει υπόψη του ότι στις μέρες μας από το δημόσιο κορβανά πληρώνονται επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, δίνονται επιχορηγήσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, διευρύνονται συνεχώς τα περιβόητα κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις κοκ.

Σ' ό,τι αφορά τις μισθολογικές εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως δεν «υπάρχει θέμα περικοπής του 14ου μισθού», ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις ο ΣΕΒ «έχει προειδοποιήσει για τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που απαιτούν πρωτόγνωρες δράσεις» και με αυτή την έννοια «πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι και να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα»...

Το ΚΚΕ

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ζητιάνος δεν είναι ο λαός. Ζητιάνο θέλουν να τον κάνουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους. Τη δραματική επιδείνωση της ζωής του λαού και την κρίση την προκαλεί ο ΣΕΒ και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας, όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων.

Οσο για τον 14ομισθό, ο ΣΕΒ «ξεχνάει» ότι η κυβέρνηση δίνει τόσα στην πλουτοκρατία που θα χαθεί και ο 13οςμισθός. Και κάνει ότι δε γνωρίζει πως η εργοδοτική τρομοκρατία και εκμετάλλευση σαρώνουν εισόδημα και δικαιώματα.

Εναντίον όλων αυτών και της ΕΕ πρέπει να δράσει ο λαός πιο αποφασιστικά. Απάντηση στις προκλήσεις του προέδρου του ΣΕΒ πρέπει να είναι η αυριανή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν σκληρότερα μέτρα, ακόμη πιο γρήγορα (2012-10-25 00:00:00.0)
Θα πεινάσουμε... (2011-05-21 00:00:00.0)
Απύθμενο θράσος μεγαλοβιομηχάνων (2011-05-20 00:00:00.0)
Για τα κέρδη τους νοιάζονται (2011-05-20 00:00:00.0)
«ΣΕρΒιτόροι»! (2010-03-13 00:00:00.0)
Ο λαός πρέπει να αντιδράσει πιο αποφασιστικά (2010-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ