Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Απεργούν κόντρα στο ξεπούλημα

  Σε μια ακόμη 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι κόντρα στην πολιτική ξεπουλήματος της Διώρυγας

Την τρίτη διαδοχική 48ωρη απεργία ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, με βασικά αιτήματα να μην ξεπουληθεί η Διώρυγα σε ιδιώτες και να συντηρηθούν τα πρανή, ώστε να είναι ασφαλής η εργασία τους.

Τις διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Διώρυγας. Παράλληλα, το Σωματείο Ναυτικών διοργανώνει σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Η Διώρυγα παραμένει κλειστή από τις 14 Νοέμβρη, λόγω αποκόλλησης μεγάλου τμήματος πρανούς. Το Σωματείο Ναυτικών έχει ζητήσει έγγραφη βεβαίωση της εταιρίας ότι δε διατρέχουν κίνδυνο οι εργαζόμενοι.

Σε χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση «για να εκφράσουν τη ριζική αντίθεση στο ξεπούλημα της Διώρυγας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Οπως σημειώνει συγκεκριμένα «η πολιτική του ξεπουλήματος της Διώρυγας, μας βρίσκει δυναμικά αντίθετους γιατί: Δε θα ωφελήσει την ανάπτυξη της χώρας. Θα σημάνει την απόλυση όλων ή τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Κανένας ιδιώτης, που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών του, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας. Γιατί θα κάνει χρήση όλων των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης (κατάργηση 8ωρου, μερική απασχόληση, ελαστικό ωράριο κλπ). Θα εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία και θα υπερεκμεταλλευτεί τους εργαζόμενους».

Επίσης, τονίζει ότι «η στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Διώρυγας, η καταδίκη των αντεργατικών μέτρων και του εργοδοτικού - κυβερνητικού αυταρχισμού, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων του νομού. Ο εργατικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί. Μπορούμε όλοι μαζί συσπειρωμένοι και ενωμένοι, να τα αντιπαλέψουμε με τον αγώνα μας και να δρομολογήσουμε μια άλλη πολιτική που πραγματικά να είναι προς όφελος των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις, χωρίς τρομοκρατία, χωρίς εκβιασμούς και αυταρχισμό».

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να δώσουν το δυναμικό «παρών» τους στη συγκέντρωση απευθύνει με ανακοίνωση και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας. «Στο νομό μας η κορυφή της επίθεσης κεφαλαίου - κυβέρνησης αποτελεί η προώθηση της ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας», επισημαίνει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ