Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πανεργατική συγκέντρωση

  Ενάντια στα αντεργατικά μέτρα καλούνται να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά, την Πέμπτη στις 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο

Την αντίθεσή τους ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά, οι οποίοι και καλούνται να συμμετέχουν στην πανεργατική συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και οι εργαζόμενοι καλούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό «παρών».

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής τονίζεται ότι η κυβέρνηση, έχοντας εξασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων της ΟΝΕ, μ' αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας, του πλούτου και των πολυεθνικών για την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας 8ωρο ή 7ωρο, την ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, περνάει τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

«Χρησιμοποίησε - σημειώνεται - τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ και κάνει ό,τι μπορεί για να αποπροσανατολίσει και να εκτονώσει την αντίδραση και την αντίσταση των εργαζομένων». Τονίζει δε ότι έντεχνα η κυβερνητική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ που ελέγχει η οικονομική ολιγαρχία παρουσιάζουν το πισωγύρισμα στον εργασιακό μεσαίωνα σαν μια αναγκαία λύση, σαν μέτρο κατά της ανεργίας.

Επισημαίνεται επίσης πως «διαδίδουν ότι όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη "θα τη γλιτώσουν", με ψέματα - απάτες κρύβουν την τεράστια ανεργία και φτώχεια που φέρνει αυτή η πολιτική, κρύβουν την επιδίωξή του να διαλύσουν το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα και να εγκαθιδρύσουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

Η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «περιθώρια για εφησυχασμό ή ανάπαυση δεν υπάρχουν για κανέναν εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Η επίθεση αυτή δεν είναι συνηθισμένη ούτε προσωρινή. Στόχος της είναι το ξεζούμισμα και η υποταγή όλων των εργαζομένων από την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ