Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγανάκτηση γεννά το νέο ωράριο

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων καταγγέλλει την απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης  για την    διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους

Πρωτοφανή και αντιδραστική χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, την απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλου, με την οποία αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακαποθηκών στο νομό με αρνητικές συνέπειες και στο ωράριο των εργαζομένων σ' αυτές. Επίσης, ζητάει την παρέμβαση των υπουργών Εργασίας και Εσωτερικών για την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Μέχρι σήμερα, οι φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν 8 π.μ. - 4 μ.μ. από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ μόνο μια ή δυο λειτουργούσαν το Σάββατο. Η νέα απόφαση ορίζει ότι θα λειτουργούν 8 π.μ. - 8 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και το Σάββατο 9 π.μ. - 2 μ.μ. Για να αποφασίσει ο νομάρχης, παίρνει υπόψη του τις προτάσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων. Η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας υποστηρίχτηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τη ΣΥΦΑΘΕ, συνεταιριστική φαρμακαποθήκη που ανήκει στους φαρμακοποιούς. Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων, αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (εργοδότες) ζήτησαν να παραμείνει το ωράριο ως έχει.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων κατάγγειλε στο νομάρχη ότι η ΣΥΦΑΘΕ ανάγκασε τους εργαζομένους, με απειλή απόλυσης, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι οι ίδιοι επιθυμούν το νέο ωράριο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό «να εκβιάσουν καταστάσεις, αλλά πιθανόν και εσάς, ότι τάχα το ωράριο αυτό ζητούν και οι εργαζόμενοι».

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, η ομοσπονδία σημειώνει ότι ο νομάρχης, «αγνοώντας επιδεικτικά την κοινή θέση εργαζομένων - εργοδοτών, υιοθέτησε για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει την άποψη της συγκεκριμένης επιχείρησης της ΣΥΦΑΘΕ. Επιπλέον, ενώ είμαστε σε αναμονή πρόσκλησης κοινής συνάντησης, λάβαμε την απόφαση του νομάρχη».

Επίσης, καλεί τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση και να παρέμβει, για να μην περάσει η απόφαση που αχρηστεύει στην πράξη ρυθμίσεις κλαδικών συμβάσεων. Καλεί το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να ενεργοποιήσει τα σωματεία του ενάντια στην απόφαση. Ακόμη, καλεί τα σωματεία του κλάδου και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου και του 5ήμερου και κάθε άλλης ρύθμισης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς και να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ