Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Προειδοποίηση ενάντια σε αποκλεισμούς

Τα μέλη της ΔΑΣ στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου κάνουν σαφές ότι  πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας στα νέα όργανα

Καθαρή και σαφή απάντηση, σε «κραυγές και ψιθύρους» σχετικά με το πώς και από ποιους θα συγκροτηθεί το νέο προεδρείο του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, δίνουν, με κοινή δήλωσή τους, τα τέσσερα εκλεγέντα μέλη της διοίκησης Γ. Λιάγκας, Α. Νάνος, Κ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος της ΔΑΣ.

Στην κοινή δήλωση επισημαίνουν: «Μετά και τη λήξη των αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και ενόψει της δεύτερης σύγκλισης της διοίκησης σε σώμα για τη συνεδρίαση του Προεδρείου (Εκτελεστική Επιτροπή), ο συνδυασμός της ΔΑΣ οφείλει για άλλη μια φορά να κάνει γνωστή τη θέση της για τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ". Και η τακτική μας είναι - αλλά και σε όλα τα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Οργανα σε όλη την Ελλάδα, αυτό ισχύει και έτσι λειτουργούν - να αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις αναλογικά με βάση τις έδρες από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών.

Λογικές περί "προγραμματικών συμφωνιών", λες και πρόκειται για ίδρυση νέου κόμματος ή εκλογικού συνδυασμού, διαφόρων άλλων σεναρίων περί συναινετικού προεδρείου (πίσω στα παλιά;), που κυκλοφορούν και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στόχο έχουν να αποκλείσουν το συνδυασμό της ΔΑΣ, το μόνο συνδυασμό που είχε άνοδο και σε ψήφους και σε έδρες. Για τα διάφορα "αλισβερίσια" - "όλοι στο προεδρείο με προϋποθέσεις" - για τη συμμετοχή στο προεδρείο, έτσι όπως ακούγονται και γράφονται, η ΔΑΣ δηλώνει:

- Τα προγράμματα και οι θέσεις των παρατάξεων κρίθηκαν από τους 108 αντιπροσώπους στις εκλογές.

- Στη Διοίκηση εκφράζονται 4 συνδυασμοί. Αυτοί που επικαλούνται "προγραμματική συμφωνία" ας το έκαναν πριν τις εκλογές και ας δημιουργούσαν μια ενιαία παράταξη. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

- Στις Διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων - όπως και στο ΕΚΒ - δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτική άποψη, ούτε ενιαία ιδεολογία για να πούμε ότι η μειοψηφία πρέπει να εφαρμόζει την απόφαση της πλειοψηφίας.

- Οροι για τη ΔΑΣ, σημαίνει δημιουργία προϋποθέσεων για τον συντονισμό της δράσης όλων των εργαζομένων για να μην περάσουν όλες οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Καπιταλιστικής Ενωσης, τα σχέδια των Βιομηχάνων. Για το συντονισμό της δράσης όλων των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, αγροτών, επαγγελματιών, φοιτητών, μαθητών, διανόησης για ν' αποκρουστεί και ν' ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης. Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδυασμός, η κάθε παράταξη, ο κάθε συνδικαλιστής, όπου κι αν ανήκει. Οι "άλλοι όροι" είναι για "ανώριμους".

- Αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο, Εκτελεστική Επιτροπή, είναι ευθύνη, με την υπεύθυνη στάση των συνδυασμών και σημαίνει: η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο, η τέταρτη τον ταμία, για όλα τ' αξιώματα που προβλέπει το καταστατικό και όλες οι Επιτροπές - έμμισθες και άμισθες - που συμμετέχουν εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις εγκυκλίους των διάφορων οργανισμών. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"!!!

- Σε αντίθετη περίπτωση αυτές οι ηγεσίες των παρατάξεων, που θα προχωρήσουν σε διαφορετική συγκρότηση του προεδρείου που αλλοιώνει την αντιπροσωπευτικότητα και αναλογικότητα σε όλη την κλίμακα, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες».

Με την ίδια απόφασή τους οι τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΑΣ ζητούν να διοργανωθεί Παμβολιώτικη συγκέντρωση την Πέμπτη, 7 Δεκέμβρη, ως πίεση στην κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου και, ταυτόχρονα, για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο νέο κρατικό, αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων, την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ