Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα αγώνα

Με αφορμή την κήρυξη της νέας απεργίας ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΓΣΕΕ, σε δήλωσή του σημειώνει: «Κάτω από την πίεση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και την εκφρασμένη αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατοϋπαλλήλων στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, όλους τους συνδικαλιστές. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ν' αναδείξουν σαν κεντρικό αίτημα της απεργίας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε πλήρη απασχόληση χωρίς διευθέτηση και "ελαστικοποιήσεις", να απαιτήσουν τον περιορισμό έως και την κατάργηση των απολύσεων και να υπερασπίσουν τις κοινωνικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις τους.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, με τη μαχητική και καθολική συμμετοχή της στην απεργία, είναι ανάγκη να εκφράσει τη συνολική αντιπαράθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει στις 7 Δεκέμβρη. Επιβάλλεται να συνεχιστεί σε κοινή πορεία και δράση με τη φτωχή αγροτιά και τους μικρομεσαίους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ