Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣτΕ
«Κόκκινο» στο θρήσκευμα «πράσινο» στην ιθαγένεια

«Οχι» στην αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες θα εισηγηθούν οι εισηγητές την Παρασκευή στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από πολίτες, ιερωμένους, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις. Αντίθετα, οι εισηγητές θα ταχθούν υπέρ της αναγραφής της ιθαγένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγητές θα αναφέρουν ότι η αναγραφή του θρησκεύματος συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επίσης, θα προτείνουν και την απόρριψη του σκέλους που αφορά την προαιρετική αναγραφή, με το σκεπτικό ότι σ' αυτή την περίπτωση θα είχαμε περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας.

Σχετικά με την αναγραφή της ιθαγένειας, οι δικαστές θα υποστηρίξουν ότι αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη ή μη αναγκαία και πως η αναγραφή της στην ταυτότητα δεν αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 2472/97.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που προσδιόριζε το περιεχόμενο των νέων ταυτοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ