Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπόθεση όλων

«Η κυβερνητική πολιτική, είτε με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, είτε με τον επόμενο νόμο που ετοιμάζει για τα συνταξιοδοτικά, είτε με τα νομοσχέδια δήθεν βελτίωσης του ΕΣΥ, είτε του ΙΚΑ, ένα στόχο έχει: Να περιορίσει τα ήδη κουτσουρεμένα εργατικά δικαιώματα, να μειώσει την αξία του μεροκάματου και του μισθού και παράλληλα να αυξήσει πλουσιοπάροχα τα κέρδη των βιομηχάνων, εμπόρων και εφοπλιστών».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, χαιρετίζοντας τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και το ΙΚΑ. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους, «γιατί η επίθεση της κυβέρνησης στοχεύει στα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και στην παραπέρα χειροτέρευση της παρεχόμενης ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης όλων των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση η Συντονιστική σημειώνει ακόμη ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας είναι συγκεκριμένη. Με κάθε τρόπο αργά και σταθερά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να πάψουν να είναι δημόσιες και δωρεάν για όλους».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση επισημαίνει: «Παλεύουμε για Δημόσιο - Κρατικό Σύστημα Υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία που θα παρέχει πλήρως και εφ' όρου ζωής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αλλοδαπούς εργάτες, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους και στα προστατευόμενα μέλη της εργατικής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ