Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα

  Στις 10 το πρωί η συγκέντρωση των οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας του κλάδου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απαιτεί να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα και καλεί τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί «για να μη γίνουν οι δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα».

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις «καταργεί την κατάκτηση του αιώνα, το 8ωρο-7ωρο. Ελαστικοποιεί τον ημερήσιο χρόνο απασχόλησης. Αυξάνει το ποσοστό των απολύσεων. Μειώνει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Αυξάνει την απλήρωτη δουλιά. Εντείνει την εκμετάλλευση. Αυξάνει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα αυξάνει τη φτώχεια των εργαζομένων».

Επίσης, τονίζει ότι το συγκεκριμένο αντεργατικό νομοσχέδιο, «πόνημα» κατ' εντολή της άρχουσας τάξης, αλλά και του στημένου κοινωνικού διαλόγου της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, εκτός από το ότι συνθλίβει τις εργασιακές σχέσεις με σειρά «εκσυγχρονιστικών» διατάξεων, που φροντίζουν από τη μία να ικανοποιούν ημέτερους, ενώ από την άλλη καταργούν σειρά από εργατικές κατακτήσεις: καταργούν το γαμήλιο επίδομα στα νέα ζευγάρια, το επίδομα σπουδαστών και φοιτητών, αυξάνει τα χαράτσια στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Τέλος σημειώνεται: «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί τα επιδόματα των δικαιούχων του ΟΕΕ συνεχίζει να χρηματοδοτεί προκλητικά το καρκίνωμα για τα συνδικαλιστικά στελέχη, το Ταμείο των Εργατοπατέρων, τον ΟΜΕΔ, καθώς και το Ινστιτούτο Εργασίας με πάνω από 2 δισ. το χρόνο. Αυξάνει προκλητικά το μισθό του προέδρου του ΟΕΕ, όταν ο ΟΕΕ κλείνει τα Κέντρα Νεότητας, παραχωρεί τους παιδικούς σταθμούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ιδιωτικές εταιρίες τη διαχείριση του Κοινωνικού Τουρισμού και του Εκδρομικού προγράμματος, τη στιγμή που από την ίδρυση του ΟΕΕ, το 1935, και μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν έχει βάλει μια δραχμή στα έσοδά του. Αποκλειστικός αιμοδότης, οι εργαζόμενοι με τις εισφορές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ