Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΙΝΔΟΣ
Το έχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Αμεσο κίνδυνο να κλείσει ή να πουληθεί στους ιδιώτες αντιμετωπίζει το εργοστάσιο παραγωγής ινοσανίδων ΠΙΝΔΟΣ στα Γρεβενά, λόγω της εγκατάλειψής του από την κυβέρνηση, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση στηρίζει όσο γίνεται το συγκεκριμένο εργοστάσιο στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου μετέχουν η ΑΤΕ, η ΕΤΒΑ και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Γρεβενών και Καστοριάς. Ισχυρίστηκε ότι η ΑΤΕ διέγραψε χρέη του συγκεκριμένου εργοστασίου ύψους ενός δισ. δρχ ενώ το χρηματοδότησε και με πάνω από δύο δισ. δρχ. για κεφάλαιο κίνησης. Η κυβέρνηση, είπε, συζητάει με όλους τους φορείς της περιοχής, για να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του εργοστασίου.

Είναι τόσο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης που μέσα σε δέκα χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου σήμερα αυτό να κινδυνεύει να κλείσει. Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ και πέρσι είχαν καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα και ο τότε υπουργός έλεγε τα ίδια για στήριξη του εργοστασίου και επίλυση των προβλημάτων που αυτό αντιμετώπιζε χωρίς όμως να γίνει τίποτα.

Για την υπόθεση κατήγγειλε, ενδιαφέρονται και διάφοροι μεγαλοεισαγωγείς, ενώ οι φορείς της περιοχής έχουν καταγγείλει ότι η χρηματοδότηση γινόταν με καταστροφικούς όρους και με ψηλά επιτόκια.

Ο Α. Τζέκης ζήτησε να υπάρξει στήριξη για την προώθηση της παραγωγής, ενώ είπε ότι πρέπει να βοηθηθεί το εργοστάσιο και από το Γ` ΚΠΣ, ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό για την ενίσχυσή του, την ίδια στιγμή που με περισσή ευκολία προχωράει σε διακανονισμούς και χαριστικές ρυθμίσεις σε διάφορους μεγαλοκαρχαρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ