Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Συντήρηση του θορύβου και των εντυπώσεων

Να αξιοποιήσει τη «ρευστότητα» στο πολιτικό σκηνικό επιχειρεί ο δήμαρχος Αθήνας, αλλά δε φαίνεται έτοιμος για δημιουργία κόμματος στο άμεσο μέλλον

Οι «χαιρετούρες» θα μεταφερθούν από το Δημαρχείο στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Οι «χαιρετούρες» θα μεταφερθούν από το Δημαρχείο στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Τακτική συντήρησης των πολιτικών σχεδίων του για «επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή» ακολουθεί ο Δ. Αβραμόπουλος, αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσει αν και πότε θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Η κυβέρνηση δείχνει να προκαλεί και εξωθεί το δήμαρχο Αθήνας να προχωρήσει στην «επόμενη κίνηση», ενώ η ηγεσία της ΝΔ τηρεί επίσημα τακτική επιδεικτικής αδιαφορίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο δήμαρχος δε φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αποφασιστικές κινήσεις και περιορίζεται στο παιχνίδι με τις εντυπώσεις, επιχειρώντας να αξιοποιήσει τη φιλολογία περί ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις του. Στα άμεσα σχέδιά του περιλαμβάνεται η δημιουργία πολιτικού γραφείου, πιθανόν μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ συνεργάτες του διαδίδουν ότι στα πολιτικά σχέδιά του είναι η δημιουργία κόμματος λίγο πριν τη λήξη της θητείας του στο δήμο Αθήνας!

Από την Πάτρα, όπου μίλησε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Πληροφορικής, ο Δ. Αβραμόπουλος παρουσίασε, ακόμα μια φορά, την πολιτική πλατφόρμα τού υπό δημιουργία κόμματός του, η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιθετική διαχείριση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Βασικό σύνθημά του είναι η «συναίνεση όλων» απέναντι όχι μόνο σε αυτή την πολιτική, αλλά και στις μεθόδους επιβολής της. Προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική παρουσία του επανέλαβε τις θέσεις του περί κρίσης του πολιτικού συστήματος, κατήγγειλε ότι «εξακολουθεί να κυριαρχεί μια αναχρονιστική αντίληψη εξουσίας» και τόνισε ότι «η νέα πολιτική πρόταση είναι αναμενόμενη, προσδοκώμενη και αναγκαία». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι «η δική μου πολιτική παρουσία συνιστά και πολιτική πρόταση», ενώ όταν ρωτήθηκε πότε θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος απάντησε ότι «οι όποιες δικές μου πολιτικές αποφάσεις, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο δήμο».

Η Ρηγίλλης αποφεύγει επίσημα να σχολιάσει τις κινήσεις του δημάρχου, επικαλούμενη ότι πρόκειται για «υποθετικά σενάρια», ενώ η ίδια ασχολείται με τα «μεγάλα προβλήματα»! Πάντως, ολοένα και περισσότερα στελέχη εκτιμούν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος έχει χαράξει τη δική του πορεία και θεωρούν πολύ πιθανή τη δημιουργία νέου κόμματος. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η χτεσινή δήλωση του Μ. Εβερτ, ο οποίος εκτίμησε ότι δε θα κάνει κανένα βήμα ο δήμαρχος πριν τη λήξη της θητείας του και πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιος θα τον διαδεχτεί και πιστεύω ότι η πρόταση για την κυρία Αγγελοπούλου είναι μια σωστή πρόταση, που μπορεί να προχωρήσει»! Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αναμενόταν να τοποθετηθεί στο θέμα σε συνέντευξή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο «Μέγκα».

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι παρακινεί το δήμαρχο να προχωρήσει. «Το πολιτικό σύστημα είναι "ευρύχωρο" και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εκφράζουν τις απόψεις τους και να διεκδικούν το δικαίωμα της εκπροσώπησης των πολιτών» είπε ο Δ. Ρέππας και πρόσθεσε: «Ιδού, λοιπόν, στάδιον δόξης λαμπρόν». Περισσότερο σαφής ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι ο δήμαρχος του δίνει «την εντύπωση και την εικόνα, ενός ανθρώπου που μαδάει μαργαρίτες», πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει, αυτό πρέπει να τελειώνει. Ας πάρει μια απόφαση και να πει αν κάνει κόμμα ή δεν κάνει. Ακόμη να μας πει και πότε θα το κάνει, γιατί ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να κουράζεται μ' αυτή την αμφισημία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ