Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πρόστιμα για πολυφωνία και υποβάθμιση ποιότητας

Με το ποσό των 20.000 ευρώ «τιμώρησε» τελικά χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» για την προκλητική και συνεχιζόμενη παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας κατά του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλε το παραπάνω πρόστιμο για «παράνομη παράλειψη διασφάλισης της πολιτικής πολυφωνίας» στα δελτία ειδήσεων του σταθμού, που προβλήθηκαν το Δεκέμβρη τόσο κατά του ΚΚΕ όσο και κατά του ΛΑ.Ο.Σ. Οι θέσεις και οι απόψεις του ΚΚΕ προβλήθηκαν από το σταθμό μόλις κατά 3,6%.

«Καμπάνα» 150.000 ευρώ έριξε τελικά το ΕΣΡ στον ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και για «υποβάθμιση ποιότητας» της εκπομπής. Στις 4/3/2010 η εν λόγω εκπομπή μετέδωσε σκηνές από DVD πορνογραφικού περιεχομένου παράλληλα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις περικοπές.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης είχαν κληθεί οι εκπρόσωποι του σταθμού να δώσουν εξηγήσεις, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο σταθμός δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το περιεχόμενο που θα προβληθεί από την εκπομπή γιατί μεταδίδεται κατευθείαν από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή απεστάλη και σχετική επιστολή του ενός εκ των παρουσιαστών, του Αντώνη Κανάκη, στην οποία αναφερόταν ότι πρόκειται για σάτιρα και η σάτιρα προκαλεί γέλιο. Ομως, το ΕΣΡ επανέλαβε στους εκπροσώπους του σταθμού στην περασμένη συνεδρίαση ότι υπάρχουν «όρια» και στη σάτιρα και δεν μπορεί η προβολή ενός τέτοιου DVD να αποτελεί σάτιρα.

Συνολικά πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ επιβλήθηκαν και στο MEGA. Συγκεκριμένα, 30.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει ο σταθμός για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων. Ο σταθμός στις 15/11/2009 αντί να μεταδίδει διαφημίσεις 12 λεπτά την ώρα όπως προβλέπεται, υπερέβη το χρόνο κατά 15,3 - 13,2 - 12,5 δευτερόλεπτα ανά ώρα. Επίσης, άλλα 30.000 ευρώ του επιβλήθηκαν γιατί μετέδωσε την ελληνική ταινία «Straight story» σε «πράιμ τάιμ» ζώνη (9 με 11 το βράδυ) και με σήμανση «απαραίτητη η γονική συναίνεση». Το ΕΣΡ έκρινε ότι έπρεπε να προβληθεί με σήμανση «κατάλληλο για άνω των 15 ετών» και μετά τις 10.30 το βράδυ.

Για το παράπτωμα της παράνομης δικτύωσης ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Ιόνιο στα Κύματα των FM 93,3» Θεσπρωτίας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε χτες την Εκθεση Πεπραγμένων για το 2009. Η «Εκθεση» θα καθαρογραφεί και μέχρι το τέλος του Μάρτη θα κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ