Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρηματοδότηση

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ζητώντας να αυξηθεί το ύψος της χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες. Οπως κατήγγειλαν, ο προϋπολογισμός για το 2010 είναι 24,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο για να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού απαιτούνται 34 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, διεκδικούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων που απασχολούνται σε μονάδες του Οργανισμού με απαράδεκτες σχέσεις εργασίας (είτε ενοικιαζόμενοι, είτε με μπλοκάκια κ.ά.). Οι εργαζόμενοι ζητούν να πάψουν να υπάρχουν τέτοιας μορφής σχέσεις εργασίας και όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να γίνουν αορίστου χρόνου.

Επίσης, ζητούν να σταματήσουν οι σχεδιασμοί που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό «προστασίας του πολίτη» Μ. Χρυσοχοΐδη για απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, θέση που στηρίζει έναν επικίνδυνο κοινωνικό ρατσισμό.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν και κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι εργαζόμενοι με την υφυπουργό Υγείας Φ. Γεννηματά, η οποία όμως απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ