Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
Νέες κινητοποιήσεις από Τετάρτη

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη 24 του Μάρτη αποφάσισε χτες αργά το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ). Στο μεταξύ, αύριο, Παρασκευή, θα γίνει συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πλήττει όλους τους εργαζόμενους και γι' αυτό οι τελευταίοι απαιτείται να οργανώσουν και να συντονίσουν τη δράση τους για να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση σε αυτή την πολιτική. Με αυτή τη θέση οι ταξικές δυνάμεις, η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ, επισήμαναν στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι απαιτείται ο συντονισμός της δράσης με το σύνολο της εργατικής τάξης και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που να συμβάλλει αποφασιστικά στην κινητοποίηση και στην οργάνωση των εργαζομένων και όχι να οδηγεί στον εκφυλισμό των αγώνων και τελικά στην υποταγή στις αντεργατικές πολιτικές. Ακόμα τόνισαν ότι τα αιτήματα πρέπει να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, να έρχονται σε ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και όχι να προκρίνουν συντεχνιακές και αποσπασματικές αντιλήψεις. Μόνο τέτοιοι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, που ενώ μιλά για κινητοποιήσεις και εξαπολύει αγωνιστικές κορόνες έχει ήδη δηλώσει ότι στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης, ότι δέχεται την περικοπή των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αρκεί, όπως λέει, τα χρήματα αυτά να πάνε για τα ελλείμματα και όχι για τους μετόχους και να μην πειραχθούν οι συντάξεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΔΑΚΕ από τη μια μεριά μιλά για απεργία διαρκείας αλλά στις συναντήσεις με την κυβέρνηση ουσιαστικά στηρίζει τα αντεργατικά μέτρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χτες έγινε συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Εργασίας, όπου επιβεβαιώθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φορτώσει την κρίση και τα ελλείμματα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ