Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ασύδοτοι οι εργολάβοι στο νοσοκομείο

Με την ουσιαστική στήριξη και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

«Κυβερνήσεις, διοικήσεις του Θριάσιου νοσοκομείου και κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός ενθαρρύνουν την ασυδοσία της εργολαβικής εταιρείας ΑΝΟΔΙΚΗ». Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ καθώς όπως σημειώνει: Ενώ από το 2007, με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας έχουν καταγράψει και επιβεβαιώσει τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των καθαριστριών και τραπεζοκόμων στο Θριάσιο νοσοκομείο, η εργολαβική εταιρεία συνεχίζει ανενόχλητη την αντεργατική της τακτική.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει «η διοίκηση του νοσοκομείου και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι ενήμερες για την ασυδοσία της εργολαβικής εταιρείας. Την αφήνουν όμως ανενόχλητη να παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα, να τρομοκρατεί και να απολύει όσους εργαζόμενους αντιδράσουν, να απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους, από όσους είναι υποχρεωμένη. Την ίδια στιγμή, οι εργολαβικές εταιρείες εισπράττουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το Θριάσιο νοσοκομείο, κονδύλι που θα επαρκούσε για πρόσληψη πάνω από 120 μονίμων υπαλλήλων».

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που συνειδητά αφήνει ανενόχλητη την εταιρεία να παραβιάζει τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΚ (συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ), όταν οι καθαρίστριες διεκδίκησαν το δίκιο τους, προσπάθησε να τις απογοητεύσει. Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Θριασίου νοσοκομείου (επίσης, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ) δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση ενώ μαζί με τους συνδικαλιστές ΔΑΚΕ, ΚΙΒΩΤΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την πρόταση του ΠΑΜΕ για εγγραφή των εργαζομένων στο Σωματείο. Οταν μάλιστα οι καθαρίστριες διεκδίκησαν το δίκιο τους, ο πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων τις τρομοκράτησε και επιτέθηκε να χειροδικήσει στην πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πήγε να συμπαρασταθεί στις εργαζόμενες.

Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να διεκδικήσουν μαζί:

  • Να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί.
  • Να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση και το κυλικείο.

«Οριστική λύση είναι να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι απευθείας από το νοσοκομείο με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» σημειώνει, καταλήγοντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ