Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νίπτει τας χείρας της για τη «Μέριμνα»

Την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης του ιδρύματος «Μέριμνα», για παιδιά με νοητική στέρηση, στην Πάτρα, όπου οι εργαζόμενοι επί μήνες παραμένουν απλήρωτοι, τόνισε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, η υφυπουργός Φ. Γεννηματά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά του ιδρύματος, όμως «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ίδρυμα "Μέριμνα" είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προσθέτοντας πως «εξετάζουμε το αίτημα του ιδρύματος σε σχέση με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού μας».

«Η αναγνώριση δε φθάνει για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν» και «υπάρχουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης» τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι «είναι 6 μήνες απλήρωτοι και δεν μπορεί ως Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της και να λέει ότι δεν είναι δικιά μας υποχρέωση». Οπως είπε «χρειάζεται συγκεκριμένη απάντηση» και να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα προσθέτοντας ότι ουσιαστική λύση θα υπάρξει «εάν και εφόσον το ίδρυμα ενταχθεί στο δημόσιο φορέα πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ