Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στους ταξικούς αγώνες»

Στους εργάτες του Μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε χτες ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΣΟ Βαλεντίν Πάντσο

MotionTeam

Στους τόπους δουλειάς, μαζί με τους εργάτες και με στόχο την ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις, πλαταίνοντας ακόμα περισσότερο το άνοιγμα με τη συμμετοχή και όσων συνδικαλιστών βρίσκονται στην περιοχή για τις εργασίες του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ετσι, την ώρα που οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αναλύουν πώς θα υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα και τους αγώνες των εργαζομένων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συζητούν για την ανάγκη οι εργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στην αντεργατική πάλη.

Χτες, στους εργαζόμενους του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο της οδού Μοναστηρίου, μίλησε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο περιοδείας που διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή την παρουσία του στις εργασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Μέσα σε θερμό κλίμα, οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες, υποδέχθηκαν τον εκπρόσωπο του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος που προέρχεται από τον κλάδο των κατασκευών. Ο Βαλεντίν Πάτσο μετέφερε την αλληλεγγύη των εργατών του Περού στην επίθεση που δέχονται οι εργάτες του Μετρό, αλλά και γενικότερα του χώρου των κατασκευών. Αναφέρθηκε στα δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένων που συσπειρώνονται παγκόσμια στις τάξεις της ΠΣΟ και στη μόνιμη αντιπαράθεση που υπάρχει με το ρεφορμισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, που δρα στο πλευρό του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, ξεκαθάρισε ότι είναι αποτέλεσμα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού. Σημείωσε ότι με πρόσχημα την κρίση, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του, έχουν εξαπολύσει άγρια επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, παγκόσμια.

Στιγμιότυπο από την κουβέντα στο εργοτάξιο

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την κουβέντα στο εργοτάξιο
«Θέλουν να φορτώσουν τις συνέπειες αυτής της κρίσης στους εργάτες. Εμείς λέμε να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι. Πάνω σε αυτό τον άξονα παλεύουμε σε όλες τις ηπείρους. Στη Λατινική Αμερική ήδη μετράμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε. Και κάλεσε τους εργαζόμενους στις κατασκευές, μαζί με τους εργάτες όλων των κλάδων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν συντονισμένα και χωρίς υποχωρήσεις. «Εμείς χτίζουμε πολιτείες, παράγουμε τα προϊόντα, όλο τον πλούτο. Δικαιούμαστε να ζούμε και να δουλεύουμε με μισθούς που ικανοποιούν τις ανάγκες μας, με σχέσεις εργασίας σταθερές, με δικαιώματα. Ο αγώνας συνεχίζεται, πιο μαζικός, πιο δυνατός. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ