Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους»

Βήμα αγωνιστικού συντονισμού στην περιοχή ήταν το χτεσινό συλλαλητήριο που έγινε στην εργατούπολη του Περιστερίου

Ολο το κέντρο της πόλης γύρισαν οι διαδηλωτές χτες
Ολο το κέντρο της πόλης γύρισαν οι διαδηλωτές χτες
«Ξεσηκωμός! Να μην περάσουν τα μέτρα - Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο». Με αυτό το πανό εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και κάτοικοι της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Φορέων Περιστερίου και πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής συζήτησης και των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που οι ταξικές δυνάμεις αναπτύσσουν στις γειτονιές, προκειμένου να δυναμώσει η απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην οργάνωση των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο. Κινητοποίηση που συνδυάστηκε και με τις πρόσφατες αντεργατικές εξελίξεις στο δήμο Περιστερίου σε βάρος των εργαζομένων με stage.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Πάρης Αναγνώστου, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Περιστέρι, ο οποίος και τόνισε πως «η εργατομάνα πόλη του Περιστερίου στέλνει μήνυμα αγώνα και αντεπίθεσης στη βάρβαρη, απεχθή, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όσων τη στηρίζουν, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ». Από την πλευρά της η Σοφία Απολλωνάτου, εργαζόμενη με stage στο δήμο Περιστερίου, επισήμανε πως «εδώ στο δήμο Περιστερίου εργαζόμαστε 158 άτομα με συμβάσεις stage και το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε πιέσεις και απειλές για τη δουλειά μας επειδή τολμήσαμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Τα δεδουλευμένα και τα ένσημά μας». Τέλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κώστας Παπλωματάς μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, επισήμανε πως «οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τη δική τους μάχη για ενιαίο δημόσιο σχολείο στην υπηρεσία του λαού, για ουσιαστική μόρφωση ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα οράματα της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της».

Αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης, με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εδώ είναι το ΠΑΜΕ δεν είναι ΓΣΕΕ που σκύβει το κεφάλι και σ' όλα λέει ναι», να κυριαρχούν. Την ίδια στιγμή, απ' τις ντουντούκες, καλούσαν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους του Περιστερίου να αντισταθούν στα μέτρα - λαίλαπα, να βγουν όλοι στους δρόμους.

Πλούσιες πρωτοβουλίες

Αντίστοιχο αγωνιστικό μήνυμα έστειλε και το συλλαλητήριο που έγινε χτες το απόγευμα στην Πάτρα (σελ. 23 του «Ρ») δυναμώνοντας την κοινή δράση ΠΑΜΕ και ΜΑΣ.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μάρτη, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Λυκείου Αθηνών (Δαμαγήτου 85), το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Γονέων 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Γούβας και οι Σύλλογοι Γονέων 13ου Λυκείου, 123ου Δημοτικού, 91ου Δημοτικού, με τίτλο «Για να αποκρούσουμε την επίθεσή τους. Για να οργανώσουμε την πάλη μας και την αντεπίθεσή μας».

Επίσης, για το επόμενο διάστημα έχουν καθοριστεί μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες:

  • Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα οργανώσει σύσκεψη για την Υγεία στις 24 του Μάρτη με τη συμμετοχή συνδικάτων και συνταξιουχικών οργανώσεων.
  • Στις 27 του Μάρτη η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη για τις απολύσεις και τους ανέργους στις 10 το πρωί στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις.
  • Ακόμα αναδείχτηκε η ανάγκη συμμετοχής των ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 28 του Μάρτη στο Κιλελέρ.
  • Στις 31 του Μάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη του ΠΑΜΕ με Ομοσπονδίες, Συνδικάτα για τον έλεγχο της παρέμβασης και των συζητήσεων που αναπτύχθηκαν στους χώρους δουλειάς και για το ζήτημα των ΣΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ