Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Ηχοι και φωνές

Νίκος Καββαδίας
Νίκος Καββαδίας
Μια μεγάλη συναυλία, πλημμυρισμένη από τραγούδια αγαπημένα, γεμάτα συναισθήματα, ζωντανά και αληθινά, δίνουν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, σήμερα, στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου. Μαζί τους, ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μάνος Ξυδούς. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας, που πραγματοποιούν φέτος τα δύο αδέλφια, δέκα χρόνια μετά από την κοινή αποχαιρετιστήρια συναυλία τους.

  • Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς εμφανίζεται σήμερα, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 2109270628), με την ηπειρώτικη κομπανία του, με μοιρολόγια, σκάρο, πωγωνίσιους και μπεράτη. Μαζί του, οι: Αχιλλέας Χαλκιάς, στο βιολί και τις λαλιές, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, στο τραγούδι και Σάσα Μαρκόπουλος στο λαούτο.
  • Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, αύριο (9.30 μ.μ.), στο «Cabaret Voltaire» (Μαραθώνος 30, Μεταξουργειο, 210 5227.046), με ερμηνευτές τους Κορίνα Λεγάκη, Κωνσταντίνο Νάρι και Γιώργο Γιαννακάκο.
  • Στον ποιητή του «Σταυρού του Νότου», Νίκο Καββαδία, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, είναι επικεντρωμένη η συναυλία, του συγκροτήματος έντεχνης ελληνικής μουσικής «Εμμελον», τη Δευτέρα, στο «Ρυθμός stage» (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 2109750060). Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων συνθετών (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου κ.ά. ) και ποιητών - στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου, Μ. Ελευθερίου κ.ά.), καθώς και εκπροσώπων της σύγχρονης έντεχνης μουσικής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.ά). Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον Ν. Καββαδία και περιλαμβάνει τραγούδια των Γ. Σπανού, Θ. Μικρούτσικου κ.ά., καθώς και αναφορές στη ζωή και το έργο του ποιητή. Τραγουδούν: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Μπάμπης Βελισσάριος. Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης.
  • Πετρολούκας Χαλκιάς
    Πετρολούκας Χαλκιάς
    Σ' ένα μουσικό ταξίδι από την εκστατική λάτιν στη γλυκιά αγάπη της ρέγγε προσκαλεί ο Rodrigo Rodriguez Puerta - κολομβιανή ψυχή της διεθνούς ορχήστρας σάλσα «Mercadonegro». Την Κυριακή (21/3, 11 μ.μ.), εμφανίζεται στο «Enzzo De Cuba» (Αγ. Παρασκευής 70, Περιστέρι -Μπουρνάζι), όπου θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «Con Clase». Μαζί του, ο Manolo Vega και το συγκρότημά του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ