Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαρκής δέσμευση για «πλάτες» στην αντιλαϊκή πολιτική

Μεγαλύτερη στήριξη στην κυβέρνηση ζητάει και η Ντ. Μπακογιάννη

Ενεργότερη στήριξη στην κυβέρνηση για να περάσουν πιο γρήγορα και να επεκταθούν τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ. Η στήριξη αυτή, όπως αποσαφήνισε ο Αντ. Σαμαράς, δεν περιορίζεται μόνο στην συνεχή προβολή της «ανάγκης» άμεσης λήψης πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων και «διαρθρωτικών τομών» με αιχμή το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά επεκτείνεται και στην αποκήρυξη και καταδίκη των ταξικών - λαϊκών αγώνων που αντιμάχονται την στρατηγική του κεφαλαίου.

«Εγώ έβαλα και θα συνεχίσω να βάζω πλάτη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας το Σάββατο στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, σπεύδοντας μάλιστα να επεξηγήσει πως εκφράζεται η στήριξη στην αντιλαϊκή επίθεση σε τέσσερα επίπεδα: Πρώτον, «βάζω πλάτη, σημαίνει πως στηρίζω κάθε σωστή κυβερνητική απόφαση, έστω και καθυστερημένη», τόνισε, όπου σωστή απόφαση εννοείται η απόφαση που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεύτερον, «βάζω πλάτη σημαίνει πως υποδεικνύω στην κυβέρνηση μέτρα και ενέργειες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή». Τρίτον, «βάζω πλάτη σημαίνει ότι δεν υποκινώ, ούτε υποδαυλίζω κοινωνικές εντάσεις και εκρήξεις» και τέταρτον, «βάζω πλάτη σημαίνει να μάχομαι στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της Ελλάδας και για τη στήριξη της οικονομίας μας».

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να πείσει ότι δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση και δεν προσφέρει «λευκή επιταγή», αλλά πως η τακτική αυτή υπηρετεί την πατρίδα. «Στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι την κυβέρνηση», είναι το προσφιλές σλόγκαν που επαναλαμβάνει, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την λαϊκή οργή για τη στήριξη του κόμματός του στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.

Τον ίδιο σκοπό υπηρετεί και η υποδαύλιση του αποπροσανατολιστικού δικομματικού καυγά για το ποιος φταίει «που φτάσαμε εδώ». Ο Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι τα υψηλά επιτόκια δανεισμού (spreads) δεν εμφανίστηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επίσης και το πρόβλημα δανεισμού. Τόνισε ακόμα ότι με το ΔΝΤ δεν φλέρταρε ποτέ η ΝΔ, αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ που «φλερτάρει τώρα επιμόνως».

Παράλληλα εμφάνισε ως «ριζοσπαστικές τομές» τις προτάσεις του για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, κάτω από το μανδύα του «ανοιχτού κόμματος». Δικαιολογώντας την κατ' επίφαση δημοκρατική διαδικασία της εκλογής των οργάνων της ΝΔ «από την κοινωνία», υποστήριξε πως ένα κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού δεν έχει ανάγκη ένα συγκεντρωτικό μοντέλο που προσπαθεί να ελέγξει την κοινωνία, επειδή όπως είπε οι ιδέες και αρχές του «είναι αυτοφυείς στην κοινωνία»(!).

Μεγαλύτερη στήριξη στην κυβέρνηση ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη, αναγορεύοντας ως πρώτη προτεραιότητα «να ωθήσουμε την κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται» όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.ά..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ