Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητάει συναίνεση για νέα αντιλαϊκά πακέτα

«Δεύτερη φάση των μαχών» ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Phasma

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Στους γνωστούς κινδυνολογικούς τόνους που χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα η κυβερνητική προπαγάνδα, προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τα αντιλαϊκά μέτρα, κινήθηκε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Προκλητικά έκανε λόγο για «δραματικές στιγμές» που ζει η χώρα τους τελευταίους μήνες λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που προκαλεί «μεγάλο πόνο στους εργαζόμενους». Κατά τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα επιλέχθηκε «ως πειραματόζωο» από κάποιους, ενώ παράλληλα - όπως είπε - υπήρξαν κάποιοι πολιτικοί που με λαϊκισμό και προκαταλήψεις θέλησαν να γίνει η Ελλάδα «ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει την αντιλαϊκή επέλαση, αφού είπε ότι η κυβέρνησή του λέει «όχι στη ραστώνη του πολιτικού κόστους» και είναι αποφασισμένη όπως έδειξε μέχρι τώρα να παίρνει «δύσκολες θέσεις». Ανέφερε ότι με τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη διεθνώς, αφού δείξαμε - όπως είπε - ότι δεν αθετούμε τις υποχρεώσεις μας. Την κερδίσαμε, ισχυρίστηκε, την πρώτη μάχη αφού έχουν πειστεί και οι πιο δύσπιστοι στην ΕΕ, στην οποία πλέον δεν είμαστε «το μαύρο πρόβατο».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει στήριξη για να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, είπε ότι η Ελλάδα δε ζητάει χρήματα και χαρακτήρισε «αστειότητες» τα όσα ακούγονται περί «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Θα τα καταφέρουμε, συνέχισε, μόνοι μας αφού έχουμε μεγάλο αριθμό συμμάχων. Εσπευσε βέβαια να πει «ότι δεν γνωρίζουμε την τελική έκβαση των επόμενων ημερών» (σ.σ. Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ) αφού κατά τον Γ. Παπανδρέου «οι μάχες δεν τελειώνουν αυτές τις μέρες».

Εκανε λόγο για «2η φάση των μαχών» και ζήτησε «πνεύμα συνεργασίας» από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, λέγοντας ότι ο ίδιος θα αναλάβει όλες τις ευθύνες και δε θα τις μεταθέσει σε άλλους, γιατί όπως είπε το καθήκον του είναι «η διάσωση της χώρας». Ζητάω, είπε, τη συνεργασία για να προχωρήσουν «οι μεγάλες αλλαγές» σε όλη την κλίμακα της χώρας. Στόχος αυτών των αλλαγών, συνέχισε, είναι ανάμεσα στα άλλα η δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης η οποία θα βοηθάει «την επιχειρηματικότητα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος θα επιτευχθούν και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωράει συνεχώς σε ανοιχτή διαβούλευση προκειμένου να εξασφαλίζει «κοινωνικές συμμαχίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ