Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΗ
ΝΔ
Βράχος στο πλευρό της κυβέρνησης

«Εγώ έβαλα πλάτες», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προεξοφλώντας τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση - όπως εκτίμησε - θα πάρει. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται επώδυνα μέτρα. Δεν είμαστε λαϊκιστές», προσθέτοντας ότι «εδώ δε διακυβεύονται απλώς, κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού. Διακυβεύεται πλέον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, σημείωσε ότι «τρία μέτρα από όσα υλοποιήθηκαν τα είχε υποδείξει η Νέα Δημοκρατία», ζητώντας πακέτο παροχών προς το κεφάλαιο που θα δώσει «ανάσα στις αγορές» με «τονωτικές ενέσεις», ώστε «να μην κλατάρουν οι επιχειρήσεις». Σχολιάζοντας συνολικά την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι «το μείγμα πολιτικής που υιοθέτησε επιτείνει το αδιέξοδο», αφού «το πρόγραμμά σας επιβάλλει σκληρές θυσίες μέρος των οποίων απορροφά η ύφεση που το ίδιο το πρόγραμμα προκαλεί».

Κατηγόρησε, ακόμα, την κυβέρνηση ότι «έκανε δημιουργική λογιστική όχι για να μειώσει το έλλειμμα, αλλά να το μεγαλώσει» και έτσι το παρουσίασε υψηλότερο το 2009 για να το μειώσει πάλι το 2010, προκειμένου να εφαρμόσει κάποιες από τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Τέλος, ο Αντ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για «ατολμία» και «καθυστερήσεις», επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, τη συνέχεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις αντιλαϊκές επιλογές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή πραγματοποίησαν «θετικές» αλλαγές και «σήμερα η κυβέρνηση επωφελείται από αυτές, όπως η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες και κατόρθωσε να περιορίσει τα ασφαλιστικά ταμεία από 130 σε 13».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ