Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Προμελετημένος αποκλεισμός

Ξεδιάντροπο παζάρι μεταξύ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΑΤΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου οδήγησε στον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το  νέο προεδρείο  

Τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο του ΕΚ Βόλου καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις συνδικαλιστές της παράταξης, Γ. Λιάγκας, Απ. Νάνος, Κ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος, που εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. κατά το πρόσφατο Συνέδριο του ΕΚΒ.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Ο αποκλεισμός του συνδυασμού της ΔΑΣ από το Προεδρείο (Εκτελεστική Επιτροπή) του ΕΚΒ ήταν προμελετημένος και είναι αποτέλεσμα ενός ξεδιάντροπου παζαριού των φιλοκυβερνητικών - φιλοεργοδοτικών ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΑΤΕ, για να θέσουν ακόμα σε πιο ασφυκτικό κλοιό το εκτελεστικό όργανο της διοίκησης, για να οδηγήσουν ακόμα σε πιο φιλοκυβερνητική - φιλεργοδοτική πλεύση το πρώτο και ιστορικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της χώρας μας.

Ο αποκλεισμός αυτός προμηνύει άσχημα μαντάτα για το ίδιο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, καταδείχνει για άλλη μια φορά ακόμα ποιοι το οδηγούν στη διάσπαση και ας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, δήθεν, για την ενότητα της εργατικής τάξης. Οι πράξεις τους υποδηλώνουν ότι θέλουν και μ' αυτό τον τρόπο να μετατρέψουν το ΕΚΒ σε φιλοκυβερνητικό, φιλεργοδοτικό μηχανισμό, χειροκροτητή της ΟΝΕ, της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης, των ΤΣΑ, των ευμενών σχολίων των βιομηχάνων.

Η ΔΑΣ καλεί την Εργατική Τάξη να μην τους το επιτρέψει! Καλεί όλα τα ΔΣ, τους εργαζόμενους μέσα από Επιτροπές Αγώνα ν' αναπτύξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να μη περάσουν οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Καπιταλιστικής Ενωσης.

Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους σε πανεργατοϋπαλληλικό συναγερμό και να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 7 Δεκέμβρη και ν' απαιτήσουν: Ν' αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο - τερατούργημα. Αποχώρηση από κάθε είδους «κοινωνικό διάλογο» της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ. Γενικευμένο - Νομοθετικά το 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Σταμάτημα των απολύσεων. Πλήρη συνταξιοδότηση με 10.500 ένσημα, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Οχι στη μείωση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών. Δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό. Δημόσια αναβαθμισμένη κοινωνική ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν παιδεία με 12μηνη βασική εκπαίδευση. Επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ θα πρωτοστατήσουν για τη συσπείρωση και τη δράση των εργατοϋπαλλήλων, για την αναζωογόνηση του Συνδικαλιστικού Εργατικού Κινήματος, για τη διεύρυνση της ΣΕΑ, για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρέος κάθε τίμιου αγωνιστή συνδικαλιστή είναι ν' αγωνιστεί για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, για την πλήρη ανατροπή της, για τη διεκδίκηση μιας οικονομίας προς όφελος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, που το πρώτο και τελευταίο λόγο θα τον έχει μια πλατιά λαϊκή συμμαχία εκείνων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα έρχονται σε αντίθεση και ρήξη με τις αντιδραστικές επιλογές όλων των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών μηχανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ