Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολοι στην πανεργατική συγκέντρωση!

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Πειραιά διαδηλώνουν αύριο κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου 

Τις φωνές τους ενώνουν αύριο οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι του Πειραιά, ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων τους, στην πανεργατική συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζεται ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό ή επανάπαυση για κανέναν εργαζόμενο, γιατί αυτή η επίθεση δεν είναι συνηθισμένη ούτε προσωρινή. «Απέναντι - υπογραμμίζεται - στο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, μπορούμε να επιτύχουμε την ενότητα από τα κάτω, την οργάνωση της αντίστασης σε κάθε χώρο δουλιάς και γειτονιά και τη συντονισμένη δράση των εργατών με τα άλλα λαϊκά στρώματα που συνθλίβονται από αυτή την πολιτική».

Τονίζεται επίσης: «Εντεχνα η κυβερνητική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ, που ελέγχει η οικονομική ολιγαρχία, παρουσιάζουν το πισωγύρισμα στον εργασιακό μεσαίωνα... σαν μια αναγκαία λύση, σαν μέτρα κατά της ανεργίας, διαδίδουν ότι όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη θα τη γλιτώσουν... με ψέματα και απάτες. Κρύβουν την τεράστια ανεργία και φτώχεια που φέρνει αυτή η πολιτική, κρύβουν την επιδίωξη του να διαλύσουν το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα και να εγκαθιδρύσουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του Πειραιά απαιτούν και διεκδικούν: «Πλήρη σταθερή απασχόληση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Δημόσιο, δωρεάν για το λαό, σύστημα υγείας, αναβάθμιση, με τη συμμετοχή του κράτους, του κοινωνικού ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος. Οχι στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, των νοσοκομείων, των δημόσιων Μέσων Μεταφοράς και των ΔΕΚΟ. Δημόσια Παιδεία, κατάργηση των ταξικών διαχωρισμών στην εκπαίδευση ενιαίο δημόσιο δωδεκάχρονο βασικό σχολείο! Ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες. Μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων και βιοτεχνών. Ελεγχο των τιμών, μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων από τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ