Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απώλειες θεάτρου

Ο Δ. Οικονόμου, ως «Ζωρζ Νταντέν»
Ο Δ. Οικονόμου, ως «Ζωρζ Νταντέν»
Μαθητής του «Θεάτρου Τέχνης», από τους πολύ καλούς ηθοποιούς της γενιάς του, με ιδιαίτερο κωμικό ταλέντο, ο Δημήτρης Οικονόμου υπέκυψε προχθές, στα 57 του χρόνια, στη μακρόχρονη νόσο που τον βασάνιζε και κηδεύτηκε χθες από το Α' Νεκροταφείο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε, με δάσκαλο τον Κ. Κουν, στο «Θέατρο Τέχνης», όπου από σπουδαστής ακόμα έπαιξε σε παραστάσεις και γρήγορα ξεχώρισε. Στη διάρκεια της πορείας του, εκτός του «Θεάτρου Τέχνης», του Εθνικού Θεάτρου, του «Θεσσαλικού Θεάτρου», συνεργάστηκε, παίζοντας βασικούς ρόλους, με σημαντικούς θιάσους - Καλογεροπούλου, Κούρκουλου, Αλεξανδράκη, Διαμαντόπουλου, Λ. Βογιατζή, «Πράξη», «Θέατρο του Νότου», «Καθρέφτης», και τα τελευταία χρόνια με το θίασο «Τόπος αλλού», όπου έπαιξε στα έργα «Περιμένοντας τον Γκοντό» και «Ζωρζ Νταντέν». Στο ενεργητικό του είχε και σκηνοθεσίες, διδασκαλία σε δραματικές σχολές και σε εργαστήρι θεάτρου, που δημιούργησε με μια συνάδελφό του.

  • Κηδεύτηκε χθες ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Λάκης Μιχαηλίδης, που πέθανε ξαφνικά πριν λίγες μέρες στο σπίτι του. Τα τελευταία χρόνια, o Λ. Μιχαηλίδης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1932, σπούδασε νομικά, οικονομικά και δραματική τέχνη στο Μακεδονικό Ωδείο. Ασχολήθηκε με πολλά χρόνια με τη διαφήμιση, αλλά στη συνέχεια τον κέρδισαν το θέατρο και ο κινηματογράφος. Υπέγραψε περισσότερα από 100 σενάρια ταινιών. Διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ενώ ήταν και μέλος του ΔΣ του Θεατρικού Μουσείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ