Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Οχι» στο νερό - δηλητήριο

Κατάληψη στο δημαρχείο Μεσσαπίων έκαναν οι σπουδαστές ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το εξασθενές χρώμιο στην περιοχή

Κατάληψη στο δημαρχείο Μεσσαπίων, στην Εύβοια, έκαναν, την Τετάρτη, σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το πρόβλημα με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στο Δήμο Μεσσαπίων. Σε ανακοίνωση του το ΜΑΣ τονίζει ότι οι σπουδαστές θα επανέλθουν, μετά το Πάσχα, με εκστρατεία ενημέρωσης και με κινητοποιήσεις με στόχο την οριστική λύση του προβλήματος.

Το ΜΑΣ σε ψήφισμα του - το οποίο παραδόθηκε στο δήμαρχο και τους φορείς - τονίζει ότι στην περιοχή των Μεσσαπίων «καταγράφονται υψηλές ποσότητες καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων και επικίνδυνων ουσιών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είμαστε εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο όσο χρησιμοποιούμε νερό για οποιαδήποτε χρήση από ένα μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα».

Στο ψήφισμα αποδίδονται οι ευθύνες στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση. Οι σπουδαστές, που ζούνε στην Εστία και την ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών ζητούν άμεσα μέτρα:

  • Τώρα να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό καλής ποιότητας και με υγειονομική έγκριση και να προχωρήσει η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου, με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση για τους κατοίκους.
  • Να «αποκαλυφθούν» οι πηγές ρύπανσης και να σταματήσει η ρύπανση τώρα.
  • Να στηριχτούν οι αγρότες που βιώνουν και οικονομικά τις επιπτώσεις από τη ρύπανση και χρειάζεται να αποζημιωθούν.
  • Να γίνει προληπτική εξέταση στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ