Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε Λίβανο και Συρία

Για το Λίβανο αναχώρησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή, τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και τον Ηλία Ναζίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει συναντήσεις στη Βηρυτό με την ηγεσία του Λιβανέζικου ΚΚ, ενώ θα επισκεφθεί και τοπικές οργανώσεις του σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τη Συρία, όπου στη Δαμασκό θα έχει διμερείς επαφές με τα Συριακά Κομμουνιστικά Κόμματα.

Η επίσκεψη αυτή της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Μέση Ανατολή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται σε μια περίοδο που οξύνεται η ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της περιοχής. Εκφράζει τη σταθερή στάση διεθνιστικής αλληλεγγύης των κομμουνιστών της Ελλάδας και τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην πάλη των λαών της Μέσης Ανατολής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της λεγόμενης «Μεγάλης Μέσης Ανατολής». Ιδιαίτερο ρόλο σ' αυτό το μαζικό λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αντίστασης παίζουν τα ΚΚ, που είναι αναγκαίο να συντονίσουν ακόμη περισσότερο τη δράση τους απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις κι οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ