Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ
Παζάρια για όπλα και Ενέργεια

Από τη σκοπιά των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και των ελιγμών που επιχειρεί η Ελλάδα προσδοκώντας οφέλη για την ντόπια αστική τάξη, πρέπει να ιδωθούν και οι συνομιλίες του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου με τον ομόλογό του στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ και Ρωσίας - ΝΑΤΟ, η πρόταση του Ρώσου Προέδρου για μία νέα συνθήκη για την ασφάλεια στην Ευρώπη στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το πρόγραμμα της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ, θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και η κατάσταση στο Αιγαίο και, βέβαια, τα θέματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με κυριότερη τη διακρατική συμφωνία του 2008 για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι «συμφωνήθηκαν λύσεις σε διάφορα εκκρεμούντα θέματα και ως προς το ζήτημα των TOMA, λαμβανομένου υπόψη και του συνολικού πλαισίου που έχει εκ των πραγμάτων δημιουργηθεί για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις χώρες του κόσμου στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Τέθηκαν οι βάσεις μίας νέας προσέγγισης, η οποία θα επιτρέψει μία επωφελέστερη αμυντική και αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ