Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ - ΚΙΛΚΙΣ
Αγωνίζονται για τη δουλειά τους

Την απόφασή τους να μην αποδεχθούν τετελεσμένα δήλωσαν οι εργαζόμενοι της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ στο Κιλκίς. Αρνούνται να αποδεχθούν τις απολύσεις τους και χτες μέσα από γενική συνέλευση αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πριν από τη συνέλευση εκπρόσωπος της εργοδοσίας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το βαφείο οδηγείται σε κλείσιμο και τους προέτρεψε να αποδεχθούν τις απολύσεις για να μπουν στο ταμείο ανεργίας, ώστε να έχουν τουλάχιστον ένα εισόδημα για κάποιους μήνες. Να αποδεχθούν την απόλυση, χωρίς βέβαια αποζημίωση. Αυτή θα την πάρουν μέσα από την πτωχευτική διαδικασία, μετά από 3 ή 4 χρόνια.

Οι 100 εργαζόμενοι συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους. Ετοιμάζονται να μπουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ αποφάσισαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 του Απρίλη.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και χτες κλιμάκιο του ΠΑΜΕ. Τους κάλεσε να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα. Να προσανατολίσουν την πάλη τους σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική που την ίδια ώρα που μοιράζει απλόχερα τσάμπα χρήμα στους βιομήχανους, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και πετά στο περιθώριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης τους ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ