Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
«Προσφορά» του λαού το χαράτσι στους μισθούς

Ακρως προκλητικός εμφανίστηκε χτες σε συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, το υπουργείο του οποίου πρωταγωνιστεί στην επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» ξεπέρασε κάθε όριο, αφού τις άγριες περικοπές στο εργατικό εισόδημα, που επέβαλε η κυβέρνηση, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, τις παρουσίασε ως εθελοντική «προσφορά». «Οι εργαζόμενοι - είπε - άρχισαν να συνεισφέρουν με τη μείωση του επιδόματος των εορτών, που ήδη στην τσέπη τους μπαίνει μειωμένο... Μπήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη διαδικασία της προσφοράς... Η κυβέρνηση, διαχειριζόμενη την προσφορά του λαού, θα πρέπει να παρουσιάσει μειωμένα ελλείμματα...». Πράγματι χρειάζεται μέγα θράσος για να παρουσιάζει ο υπουργός το χαράτσι ως «προσφορά» του λαού και μάλιστα να ενοχοποιήσει τους πενιχρούς μισθούς για τα ελλείμματα.

Το ίδιο προκλητικά επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ γιατί «έρχονται και καταλαμβάνουν το υπουργείο. Καθένας στη δημοκρατία μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, αλλά υπάρχουν και όρια...». Αυτά τα λέει ο υπουργός, που αρνήθηκε ακόμα και να μιλήσει με τους ανέργους, που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, ενώ την επόμενη μέρα που πήγε να «κάνει τη δουλειά του», το πρώτο που έκανε ήταν να ανακοινώσει ότι θα επιδοτήσει τις επιχειρήσεις άμεσα με 720 εκατομμύρια ευρώ..! Αυτό είναι το θεάρεστο έργο που εμποδίστηκε να κάνει ο υπουργός.

Δίνοντας το βάθος των ανατροπών που θα φέρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο Α. Λοβέρδος επανέλαβε ότι με αυτό η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις που θα κάνει το κράτος θα είναι ίδιες με τις δαπάνες του 2008! Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο, που θα ετοιμάσει περίπου στα μέσα Απρίλη, θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να εγκριθεί, ενώ μια εβδομάδα μετά το Πάσχα θα το παρουσιάσει σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ